<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Buffett om favorittene: – Ikke gode nyheter

Finansverdens øyne var rettet mot Omaha natt til søndag: Warren Buffett har talt. 

Publisert 7. mai 2023
Oppdatert 7. mai 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 388 ord
LEGENDE: Warren Buffett, Berkshire Hathaway. Foto: Getty Images

Investorlegende Warren Buffett holdt lørdag det årlige aksjonærmøtet i sitt investeringsselskap Berkshire Hathaway.

Finansguruens selskap leverte samtidig kvartalsrapport og presenterte et driftsresultat på 8 milliarder dollar i første kvartal – opp 13 prosent fra i fjor.

På gårsdagens aksjonærmøte kom han med sine betraktninger til enkelte av aksjene fra sin stjerneportefølje.

Apple

Teknologigigant Apple fikk stående ovasjoner fra Buffett.

– Våre kriterier for Apple er ikke annerledes enn de andre virksomhetene vi eier – det er bare helt enkelt et bedre selskap enn noe annet vi eier, sa Buffett under presentasjonen

Han kalte også iPhone for «et ekstraordinært produkt», og omtaler eplegiganten som en av stjernene i Berkshires portefølje.

TSMC

Buffett sa at han mener Taiwan Semiconductor er en ledende aktør i halvlederbransjen. Imidlertid solgte han noen av aksjene sine i chipprodusentne på grunn av geopolitiske bekymringer.

– Taiwan Semiconductor er et av de best drevne og viktige selskapene i verden. Og jeg tror du vil kunne si det samme fem, eller 10, eller 20 år fra nå. Jeg liker ikke hvor aksjen ligger nå, og revurderte det. Det er ingen i chipindustrien i deres liga.

Bank of America 

Bank of America er Berkshires eneste bankeksponering, og Buffett sa at han planlegger å holde fast ved den.

– Jeg liker Bank of America, jeg likte ledelsen så jeg holder meg til den. Men vet jeg hva som vil skje fremover? Svaret er nei, fordi jeg har sett så mange ting i de siste månedene.

Paramount 

Buffett sa at selv om han «ikke er i virksomheten med å gi aksjeråd til folk», er Paramonts kutt i utbytte ikke gode nyheter.

– Det er ikke gode nyheter når et selskap kutter utbyttet dramatisk. Og strømmetjenestene er ekstremt interessante å følge med på fordi folk elsker å bruke øynene sine og bli underholdt på en skjerm foran dem. Men det er mange selskaper som gjør det.

Occidental Petroleum 

Buffett avviste rykter om at Berkshire planlegger å ta full kontroll over oljegiganten, som Berkshire for øyeblikket har mer enn 20 prosent eierandel i.

– Vi vil ikke gi noen tilbud om kontroll av Occidental, men vi elsker aksjene vi har. Vi kan eie mer i fremtiden eller ikke, men vi har absolutt kjøpsopsjoner på det vi fikk i den opprinnelige avtalen om en svært betydelig mengde aksjer til rundt 59 dollar pr. aksje, og opsjoner varer lenge, så jeg er glad vi har dem.