<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytikere spår Tokyo-børsen til nye høyder

Tokyo-børsen noteres til det høyeste nivået på 33 år. – Japan er favorittmarkedet mitt nå, sier en investeringsdirektør.

Publisert 21. mai 2023 kl. 14.01
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 351 ord
RØVERKJØP: – Mange deler av sektorene er, til tross for den sterke utviklingen i år, priset til en stor rabatt mot S&P, hvilket gjør prisingen attraktiv, sier investeringssjef Evgenia Molotova i Pictet til Bloomberg. Foto: Bloomberg

Den kjente investoren Warren Buffet er blant de som har rettet fokuset mot det japanske aksjemarkedet, og uttalte tidligere i april at han vurderer samarbeid eller investeringer med landets tradinghus – såkalte «sogo shosha» som har dype røtter i den japanske økonomien i alt fra energi til mat, som eksempelvis Mitsubishi.

Nå mener stadig flere at Japan er stedet å være. Både JPMorgan og Morgan Stanley spår at børsen skal stige ytterligere etter at den nådde sitt høyeste nivå siden 1990 denne uken, skriver Bloomberg.

– Japan er favorittmarkedet mitt nå, den får alt den har ønsket seg, sier investeringsdirektør Jack Ablin i Cresset Capital Management.

Ifølge byrået skiller Japan seg ut fra blant andre USA – som sliter med gjeldstakuro og en mulig resesjon – men også Kina med sin humpete økonomiske innhenting, hvilket frustrerer globale investorer. Det har ført til investorene har kjøpt japanske aksjer i høy fart.

Lav rente

Sjef for japanske aksjer i investeringsselskapet Man GLG, Jeffrey Athertho, mener børsen kan stige ytterligere 10-15 prosent.

– Vi venter at den japanske renten vil forbli svært lav sett mot den globale standarden, så pengepolitikken bør gi støtte til risikoaktiva, i motsetning til i andre regioner, sier han.

Børsoppgangen i Japan skjer etter lengre tid med deflasjon, altså fallende prisvekst, og landet har etter flere år med en myk pengepolitikk klart å stagge fallet. I april steg prisene eklskludert mat med 3,4 prosent mot året før.

JPMorgan-analytiker Rie Nishihara mener denne overgangen fra deflasjon til en moderat inflasjon er en unik strukturell endring for landet, og la til at børsrallyen trolig er bærekraftig da dette ikke bare er midlertidige endringer.

Billige aksjer

Franske Société Générale og britiske Pictet Wealth Management er også blant de som anbefaler kjøp av japanske aksjer. Begge anbefaler å selge det amerikanske markedet.

For mange investorer er rett og slett prisingen av japanske aksjer for attraktiv til å ignorere.

– Mange deler av sektorene er, til tross for den sterke utviklingen i år, priset til en stor rabatt mot S&P (den amerikanske samleindeksen, red. anm.), hvilket gjør prisingen attraktiv, sier investeringssjef Evgenia Molotova i Pictet. 

– Vi mener Japan vil fortsette den sterke utviklingen på mellomlang sikt.