<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhuset Jefferies: I beste fall kan aksjen doble seg

Jefferies rykker ut med en kjøpsanbefaling på bilprodusenten Ford. Kursmålet er 30 prosent over dagens aksjekurs, mens bull-scenariet indikerer en dobling.

Publisert 30. mai 2023
Oppdatert 30. mai 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 204 ord
OPPGRADERES: Ford Motor Co.  Foto: Bloomberg

Hittil i år har Ford-aksjen klatret rundt fire prosent, men det tror meglerhuset Jefferies vil endre seg fremover. Ifølge CNBC ser analytiker Philippe Houchois muligheten for store gevinster, og oppgraderer aksjen fra hold til kjøp samtidig som kursmålet heves fra 13 til 16 dollar. Det indikerer en potensiell oppside på 32 prosent fra forrige sluttkurs på 12,09 dollar.

Analytikeren er godt fornøyd med Fords nylige investorpresentasjon som han mener bidro til å øke tilliten til at bilprodusenten har en solid fremdriftsplan og en ledelse som vil jobbe hardt for å lukke gapet til rivalene.

– Det er noe grunnleggende og «back-to-basics» i Fords strategi om å fokusere på styrkene, sier Houchois, ifølge CNBC.

Doblingskdandidat

Houchois tror selskapets strategi for forbedring på tvers av tre av divisjonene – Ford Blue, Model e og Ford Pro – vil hjelpe selskapet med å gjøre mer med mindre ressurser. Dersom bilprodusenten virkelig lykkes, mener Jefferies at aksjekursen kan doble seg i et «bullish scenario».

Samtidig er det verdt å merke seg at snittkursen blant analytikerne som følger Ford-aksjen er 13,29 dollar.

Analytikeren minner om at Fords forventede marginer på 10 prosent innen 2026 er godt over konsensus på seks prosent, noe som kan være en kurstrigger.

I løpet av tirsdagens førhandel stiger aksjen 3,3 prosent.