<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Wells Fargo: – Vårt toppvalg i en resesjon

American Express er en av Wells Fargos toppvalg for et tøffere resesjonsscenario.

Publisert 31. mai 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 336 ord
TOPPVALG: Stephen Squeri, styreleder og toppsjef i American Express. Foto: Bloomberg

Meglerhuset Wells Fargo mener betalingskortselskapet American Express har en utmerket risk/reward – til og med dersom inntektsveksten i et tenkt scenario blir halvert.

Wells Fargo gjentar kjøp og kaller aksjen for et toppvalg i et ferskt notat. Meglerhuset gjentar også kursmålet på 200 dollar, som gir en oppside på over 25 prosent fra tirsdagens sluttkurs.

– Vi ser på aksjen som relativt defensiv og som vårt toppvalg. Vi tror inntjeningen vil holde seg bedre enn mange forventer hvis vi går inn i en tøffere økonomisk situasjon enn den milde resesjonen vi antar, sier Donald Fandetti, analytiker i Wells Fargo, ifølge CNBC i notatet.

– Vi tror også at den formuende kundebasen deres vil være mer motstandsdyktig enn andre forbrukergrupper. Vi ser mye større potensial for oppside enn nedside for aksjen, sier analytikeren.

VOLATIL: American Express-aksjen siden nyttår til 31. mai. Skjermbilde: Infront

Sterk og stabil aksje

Wells Fargo har satt opp en stresset markedsmodell for 2024 og tenker seg at kortforbruket går ned og inntektene blir redusert fra 11 prosent til 5 prosent. Selskapets EPS blir likevel bare påvirket med omtrent 7 prosent.

– De fleste investorenes spørsmål dreier seg om kreditt, spesielt om veksten i kontoer til den yngre generasjon. Selv om det er viktig, tror vi det skygger for deres sterke konkurranseposisjon og skaleringsfordel, sier Fandetti.

– Bare 20 prosent av inntektene kommer fra utlån av renter og avdrag, mens 80 prosent kommer fra volum/gebyrer. Den internasjonale veksten virker også undervurdert, da vi tror den kan vokse stort i mange år, fortsatte Fandetti.

American Express-aksjen er opp nær 7 prosent i år – vesentlig bedre enn Dow Jones som er ned 0,3 prosent. S&P 500 er opp 9,5 prosent. Futures peker mot marginal endring fra start på Wall Street i dag.