<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har stoppet med krafttrading – satser på aksjer

Oddgeir Løken i Kirkesundet Kraft har tjent rått på krafttrading. Nå bytter han ut suksessoppskriften med aksjer. – Det skyldes et svært ustabilt kraftmarked, sier han.

Publisert 7. juni 2023 kl. 12.43
Oppdatert 7. juni 2023 klokken 14.25
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 291 ord
KNALLÅR: Daglig leder Oddgeir Løken kan si seg godt fornøyd med 2022 etter å ha doblet resultatet fra 2021. Foto: Privat

Kirkesundet Kraft leverte et resultat før skatt på 44,7 millioner kroner i 2022. Dette er omtrent en dobling av resultatet fra året før, og daglig leder Oddgeir Løken (52) er godt fornøyd. 

– Det har vært et år med høy prising og ekstrem volatilitet i kraftmarkedene. Dette skyldes blant annet krigen i Ukraina, sprengte rørledninger, boikott av russisk energi, samt tørke i Europa og i Sør-Norge. Det var en perfekt storm i strømmarkedet i 2022, sier Løken.

Til tross for et knallresultat i 2022, har Løken bestemt seg for å stoppe med krafttrading. 

– Vi bestemte oss til tross for godt resultat for å ta en pause fra krafthandelen i slutten av 2022. Det skyldes et svært ustabilt kraftmarked med betydelige forskjeller mellom ulike prisområder. Dette har bidratt til reduserte handelsvolumer og dårlig likviditet i kraftmarkedene. I tillegg krever kraftbørsen mye mer sikkerhet fra oss ettersom volatiliteten har skutt i taket, sier Kirkesundet Kraft-sjefen.

Løken sier imidlertid at døren til kraftmarkedet ikke er stengt for godt, men venter til handelsvolumet tar seg opp igjen. 

Kirkesundet Kraft

 
(Mill. kr)20222021
Driftsinntekter59,737,1
Driftsresultat46,726,3
Resultat før skatt44,824,7
Resultat etter skatt33,719,1

Satser på aksjer i mellomtiden 

Fremover vil Løken bruke tiden på å investere i aksjemarkedet, og avkastningen ser ut til å peke oppover. 

– Aksjeinvesteringene har gått bra så langt. Vi har holdt på med aksjer og andre verdipapirer de siste tre årene, og dette har gått bra. Derfor har vi nå bestemt oss for å allokere mer av midlene våre til aksjer og obligasjoner, forteller Løken. 

Ved utgangen av fjoråret hadde Kirkesundet Kraft aksjer for nærmere 30 millioner kroner, samt obligasjoner verdt snaut 69 millioner kroner. Kontantbeholdningen til selskapet utgjorde 51 millioner kroner ved årsskiftet.

Ivar Arvid Molvær eier 69 prosent av aksjene i Kirkesundet Kraft, mens Oddgeir Løken sitter på resterende 31 prosent.