<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

UBS har fullført oppkjøpet av Credit Suisse: innfører restriksjoner

UBS har fullført oppkjøpet av Credit Suisse og innfører nå restriksjoner for tidligere Credit Suisse-bankere.

Publisert 12. juni 2023
Oppdatert 12. juni 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 300 ord
CREDIT SUISSE-ANSATTE FÅR RESTRIKSJONER: Credit Suisse-ansatte får visse restriksjoner, da UBS ledelsen er redd for deres holdning til risiko. Foto: Bloomberg

Saken oppdateres...

UBS har fullført oppkjøpet av tidligere konkurrent Credit Suisse, og dermed blir det den største sammenslåingen i banksektoren siden finanskrisen i 2008, samtidig som det skapes en global gigant innen formuesforvaltning, ifølge Bloomberg.

Den sveitsiske banken kunngjorde gjennomføringen av avtalen i et åpent brev i lokale og internasjonale aviser mandag. Oppkjøpet av Credit Suisse avslutter bankens 167 år lange uavhengige eksistens.

Blokkerer Ukrainske selskaper og politikere

Kunngjøringen markerer slutten på over to måneders usikkerhet for ansatte, men Credit Suisse-ansatte får strenge restriksjoner, skriver Financial Times.

Restriksjonene inkluderer et forbud mot å ta på seg nye kunder fra høyrisikoland og komplekse finansielle produkter, i forbindelse med overtakelsen av den kriserammede konkurrenten, muligens allerede fra mandag.

Forbudte aktiviteter inkluderer å ta på seg kunder fra land som Libya, Russland, Sudan og Venezuela, samt å lansere nye produkter uten godkjennelse fra UBS-ledelsen. Ukrainske politikere og statseide selskaper vil også bli blokkert for å forhindre potensiell hvitvasking av penger, ifølge Financial Times.

– Vi er bekymret for kulturell forurensning og kommer til å ha en utrolig høy terskel for hvem vi tar med oss ​​til UBS, sa UBS-styreleder Colm Kelleher tidligere denne måneden.

Likegyldig til risiko

UBS-ledelsen frykter at de overtar en bank som tradisjonelt har vært mye mer villig til å akseptere risikable kunder og tilby dem høyrisikoprodukter. Credit Suisse sine siste år ble preget av en rekke skandaler og kriser, som ifølge en intern rapport skyldtes selskapets «likegyldige holdning til risiko».

Ifølge personer med kjennskap til tiltakene har UBS-ledelsen utarbeidet en liste som forbyr Credit Suisse-ansatte å utføre en rekke aktiviteter.

I henhold til listen kan Credit Suisse-bankfolk ikke handle med en rekke obskure finansielle produkter, inkludert koreanske derivater og opsjoner knyttet til visse indekser. Credit Suisse-ansatte må også be UBS-ledelsen om tillatelse til å gi lån med sikkerhet i eiendeler som yacht, skip og eiendommer verdt over 60 millioner dollar, skriver Financial Times.