<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Wall Street: Rally etter oppgraderinger

Oracle og Carnival stiger markant etter nye oppgraderinger. Førstnevnte legger frem sine kvartalstall etter børsens stengetid.

Publisert 12. juni 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 261 ord
MANDAG: Carnival og Oracle inntar børsens vinnerliste. Foto: Bloomberg

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått opp 0,5 prosent og står i 13.322,87 poeng mens Dow Jones stiger 0,2 prosent til 33.958,56 poeng. S&P 500 stiger 0,3 prosent til 4.310,10 poeng.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,73 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 5,7 prosent til 14,62.

Oracle

Oracle presenterer sine kvartalstall etter børsens stengetid, og IT-giganten stiger 5,1 prosent i åpningsminuttene. I løpet av helgen oppgraderte Wolfe Research aksjen til en outperform-anbefaling, og fredag understreket Evercore ISI at de forventer en sterk kvartalsrapport og positive kommentarer rundt skyvirksomheten. Både Evercore ISI, Barclays og JPMorgan har alle løftet kursmålet på Oracle i løpet av de siste dagene.

Carnival-aksjen stiger 6,8 prosent etter en oppgradering fra JPMorgan .

Makro

– Det er flere makronyheter denne uken. Vi får inflasjonstall fra USA tirsdag, onsdag er det Fed-møte mens det er ESB-møte på torsdag. I tillegg kommer detaljhandelstall og industriproduksjon fra USA på torsdag, så det er egentlig en ganske travel makrouke. Det kan gi tegn på om utviklingen i økonomien fortsatt ser grei ut, eller om det er noen svakhetstegn, sier DNB-strateg Paul Harper til Finansavisen.

Det er ventet at Fed vil ta en rentepause, og holde intervallet på styringsrenten mellom 5-5,25 prosent. Ifølge Handelsbanken er rentetoppen nær, og markedet øyner en siste heving i juli før det kuttes en gang mot slutten av året. Denne uken publiserer også Fed sitt nye «dot plot» som vil vise hva medlemmende forventer om renteutvikling fremover. 

Seniorøkonom Sara Midtgaard understreker at ukens inflasjonstall fra USA vil være viktig inn mot rentemøtet til den amerikanske sentralbanken.