<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Krytobørs må forlate Nederland - er under etterforskning i Frankrike

Kryptobørsen Binance er under etterforskning i Frankrike, og har sett seg nødt til å måtte forlate Nederland etter å ha fått avslått lisens fra sentralbanken.

Publisert 19. juni 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 251 ord
ETTERFORSKES: Gründer og administrerende direktør Changpeng Zhao i Binance. Foto: Reuters

Binance, verdens største kryptobørs, er under etterforskning i Frankrike, skriver BBC.

Det er selskapets anti-hvitevaskingsrutiner som er satt i søkelyset, ifølge påtalemyndighetene i Paris. Binance bekreftet i en uttalelse at franske myndigheter hadde vært på deres kontorer.

Den franske virksomheten til Binance er under etterforskning av lokale myndigheter for «ulovlig levering av digitale aktivatjenester» og «handlinger med grov hvitvasking av penger,» sa påtalemyndighetene i Paris til det kryptoorienterte nyhetsstedet CoinDesk.

Nyhetene kommer i kjølvannet av at kryptobørsen på fredag kunngjorde at det trekker seg ut av det nederlandske markedet, etter at børsens operasjonslisens ble avslått av den nederlandske sentralbanken. 

«Vi beklager å meddele at Binance forlater det nederlandske markedet. Med umiddelbar virkning vil ingen nye brukere bosatt i Nederland bli akseptert,» skrev selskapet i en oppdatering fredag.

«Fra og med lørdag 17. juni vil eksisterende nederlandske brukere kun kunne ta ut eiendeler fra Binance-plattformen. Ingen ytterligere kjøp, handler eller innskudd vil være mulig. Vi oppfordrer brukere til å ta passende tiltak ved å ta ut eiendeler fra Binance-kontoene deres.» 

Ulovlig børstjeneste

Binance er allerede under etterforskning i USA, der det amerikanske finanstilsynet (SEC) anklager kryptobørsen for å bedrive ulovlig børstjeneste. SEC har saksøkt både selskapet og dets toppsjef Changpeng Zhao, og mener at Zhao har misbrukt kundenes innskudd og sendt dem til et separat selskapet som eies av Binance-gründeren.

Zhao anklages for å ha drevet med ulovlig handel gjennom selskapet Sigma Chain for å få det til å se ut som handelsvolumene på Binance-plattformen var høyere enn de faktisk var. Anti-hvitevaskingsrutinene til kryptobørsen er også under etterforskning av det amerikanske justisdepartementet.