<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bratt børsfall i Hong Kong

De fleste indeksene i Asia var ned onsdag. I Kina er usikkerheten høy og Hang Seng-indeksen i Hong Kong var ned nesten 2 prosent.

Publisert 21. juni 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
BØRSFALL: De fleste indeksene i Asia hadde negativ utvikling onsdag. Her fra Hong Kong. Foto: AFP

Asia-Stillehavsmarkedene falt i stor grad på onsdag og gjenspeilte bevegelsene på Wall Street da aksjer kom tilbake fra Juneteenth-ferien og handlet lavere på tirsdag.

I Japan stiger Nikkei 0,2 prosent, mens den bredere Topix-indeksen styrkes også 0,2 prosent. Bank of Japan (BoJ) er blitt enige om om å opprettholde nåværende pengepolitikk på det første møtet til den nye sentralbanksjefen Kazuo Ueda, men noen medlemmer diskuterte om behovet for å ikke utsette rentehevinger for lenge, fremgår det av referatet fra rentemøte den 27.-28. april.

Det er betydelig usikkerhet rundt den kinesiske økonomien og dette rammer kinesiske selskaper. I Kina går Shanghai Composite tilbake 0,4 prosent, Hang Seng i Hongkong er ned 1,9 prosent, og Kospi i Sør-Korea svekkes 0,7 prosent.

Foreløpige handelsstatistikker for juni måned viser at den sørkoreanske eksporten sannsynligvis vil få et løft.

I India stiger Sensex 0,3 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 0,3 prosent, og Straits Times i Singapore er opp 0,2 prosent.