<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Åtte aksjer som kan ri av resesjonen

Resesjonsfrykten er stigende i eurosonen, og Bank of America har plukket ut åtte globale aksjer som kan ri av stormen.

Publisert 26. juni 2023 kl. 16.40
Oppdatert 26. juni 2023 klokken 16.46
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 268 ord
ANBEFALES: Repsol, her representert av en arbeider på plattformen Casablanca utenfor Tarragona på den spanske middelhavskysten. Foto: Bloomberg

Tidligere denne måneden viste tall fra Eurostat at eurosonen gikk inn i teknisk resesjon i vinter, etter 0,1 prosent BNP-fall både i fjerde kvartal i fjor og første kvartal i år. Disse tallene ble fulgt opp av foreløpige innkjøpssjefsindekser (PMI) som i forrige uke pekte mot lavere aktivitet i eurosonen i juni.

Den europeiske resesjonsfrykten ble ikke mindre av at stemningsindeksen fra det tyske Ifo-instituttet falt til godt under forventningene i juni. Ifo-økonom varsler nå lengre resesjon i Tyskland.

Anbefaler åtte aksjer

Bank of Americas «Style Cycle»-modell viser også at regionen går inn i en «resesjonsfase», og i denne forbindelse har bankens strateger ifølge CNBC pekt ut åtte aksjer de tror kan prestere godt i et sådant klima. 

De utvalgte selskapene fra Europe Stoxx 600-indeksen kommer fra sektorene bank, energi og forsikring, og ventes å kunne tilby høy såkalt «kontantyield» fremover, en tallstørrelse som i tillegg til utbytter også inkluderer avkastning i form av tilbakekjøp av egne aksjer.

Resesjonsporteføljen

 

SelskapLand (sektor)Kontantyield (12 mnd)
KBCBelgia (finans)14,2
Intesa SanpaoloItalia (finans)13,5
EniItalia (energi)13,4
NordeaFinland (finans)13,1
RepsolSpania (energi)12,9
BarclaysStorbritannia (finans)12,5
AvivaStorbritannia (finans)12,3
BNP ParibasFrankrike (finans)11,3

Belgisk bank øverst

Øverst kommer det belgiske bank- og forsikringskonsernet KBC, som ventes å generere 14,2 prosent av dagens markedsverdi til aksjonærene i løpet av de neste 12 månedene. 

Bank of Americas kvantestrateg Paulina Strzelinska skriver ifølge kanalen i kundenotatet datert 21. juni at forholdet mellom selskapenes utbytte- og obligasjonsyield er negativ for gang siden 2011. Med andre ord betaler de nå mer til sine aksjonærer enn hva investorer kan tjene på obligasjoner.

Av 133 annonserte tilbakekjøpsprogrammer så langt i år har 27 ifølge notatet kommet fra banker, 15 fra energi- og 13 fra industriselskaper.