<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kutter kursmål på oljeselskaper

DNB Markets nedjusterer oljeprisestimatene med 22 prosent for 2023, men opprettholder kjøpsanbefaling på samtlige oljeselskaper.  

Publisert 28. juni 2023 kl. 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
SVAK OLJE: Store revisjoner av olje- og gassprisen. Her DNB analytiker Steffen Evjen Foto: Ivan Kverme

AKRBP  VAR

I en oppdatering fra meglerhuset tirsdag nedjusteres kursmålene som følge av lavere olje- og gassestimater. Meglerhuset forventer nå en oljepris på 82,50 dollar fatet for andre halvår 2023. Dette er et kraftig kutt ned fra deres tidligere estimat på 105 dollar fatet. Gassprisen nedjusteres også betraktelig fra 20 dollar pr. mmbtu til 13, 50 dollar per mmbtu. 

Fortsatt oppside

Aker BP er fortsatt toppvalget, og DNB Markets mener at økt produksjonsguiding kan være en katalysator når det legger frem kvartalsrapporten for 2. kvartal. 

Meglerhuset tror fortsatt at aksjen vil dra nytte av den sterke medvinden i år, og ramser opp 3 momenter:

  • Solid ytelse fra Aker BPs kvalitetsportefølje
  • Kronesvekkelsen presser ned kostnader 
  • Et bærekraftig utbytte, som gir en direkteavkastning på rundt 10 prosent, som forventes å vokse på årsbasis gjennom dette tiåret. 

Valutamedvind

Oljeselskapene nyter godt av den svake kronen, med opp mot 90 prosent av kostnadene i norske kroner, og  inntektene i dollar.  

«En svak norsk krone betyr lavere kostnader fremover, og kan potensielt lede til positive revisjoner av selskapenes langsiktige investeringskostnader fremover», står det i rapporten. 

Selskapet som vil dra størst fordel av valutamedvinden er Vår Energi, som har de høysete relative kostnadene av oljeselskapene og kan dermed spare mest skriver DNB Markets. 

Kursmål

 

AksjeAnbefalingKursmålTidligere
Aker BPKjøp335(370)
BW EnergyKjøp32(36)
DNOKjøp12(13,5)
EquinorKjøp340(380)
OKEAKjøp41(42)
Panoro EnergyKjøp36(42)
Vår EnergiKjøp34(38)