<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solid inntektsløft for forsikringsrakett

Protector Forsikring la frem tallene for andre kvartal og kan vise til et markant inntektsløft. Investor Sverre Bjerkeli er bull.

Publisert 10. juli 2023
Oppdatert 10. juli 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 342 ord
LA FREM TALL: CEO Henrik Høye i Protector Forsikring. Foto: Ivan Kverme

 

Protector forsikring legger frem kvartalstallene for andre kvartal og kan vise til en resultatoppgang, sammenlignet med andre kvartal i fjor. 

Selskapet endte med 218,5 millioner kroner i kvartalsresultat, opp fra 199,5 millioner kroner i andre kvartal 2022. 

Som følge av dette skal selskapet utdele et tilleggsutbytte på 164,9 millioner kroner, tilsvarende 2 kroner per aksje. 

Forsikringsselskapet opplevde et inntektshopp i andre kvartal i år på 2,4 milliarder kroner fra 1,6 milliarder kroner i andre kvartal i fjor. 

– Flinke i sin nisje

Protector Forsikring har levert drømmeavkastning de siste årene, og figurerte nylig Finansavisens liste over tiårets beste aksjer. Aksjen har de siste ti årene gått mer en ti-gangeren.

– Jeg tror markedet undervurderer veksten og lønnsomheten til Protector fremover. Basert på våre estimater forventer vi at de skal vokse mer enn sine konkurrenter, sier analytiker, Håkon Astrup i DNB Markets, til Finansavisen.

Ifølge Astrup skyldes de gode resultatene gode strategiske valg og posisjonering i markedet over tid.

– De har vært flinke på sitt nisjemarked. Protector er ikke et selskap som prøver å gjøre alt, som for eksempel Gjensidige og Trygg som er aktive i alle markeder. De fokuserer på sitt nisjemarked, der de kan være gode, forteller han.

I takt med økte inntekter har også kostnadene økt. Selskapet hadde kostnader på totalt 1,8 milliarder i 2022, opp fra 1,4 milliarder i 2021. Driftsresultatet endte på 384 millioner kroner, sammenlignet med 249 millioner kroner. 

Til tross for god inntjening endte selskapet med negative finansinntekter på 37,7 millioner kroner. Andre kvartal i fjor hadde de finansinntekter på 29,7 millioner kroner.

Bjerkeli er bull

«Fantastiske Q2-tall med kanonvekst på 71 prosent. Et uhyre sterkt teknisk resultat, med Combined Ratio på 83,9 prosent, samt en running yield på bondporteføljen på 6,1 prosent. Det er hat-trick i første omgang (H1) i en Champions League finale. Jeg gleder meg til 2. omgang (andre halvår). Ingen forsikringsselskaper i Europa vil være i nærheten av dette. Da spiller det liten rolle at EPS kom inn lavere på grunn av en binding av obligasjonsporteføljen. Pengene renner inn», skriver Sverre Bjerkeli i en epost til Finansavisen.