<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Høster gevinst etter selskapssalg

Oslo Børs-noterte Belships selger Belships Management til V.Group. Det gir en gevinst på over 90 millioner.

Publisert 10. juli 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord
SLANKEKUR: Tørrlastrederiet Belships i Oslo selger datterselskapet Belships Management i Singapore. Foto: Imabari Shipyard

 

Det er Belships' datterselskap i Singapore som håndterer mannskap og administrerer bulkfartøy for tørrlastrederiet og andre internasjonale kunder som selges til V.Group, ifølge en melding mandag.

Transaksjonen ble fullført 30. juni 2023, og en bokført gevinst på 8,5 millioner dollar vil bli registrert i andre kvartal. Det utgjør nær 92 millioner kroner med dagens kurs.

Nettoprovenyet vil ende på rundt 12,5 millioner dollar – vel 135 millioner kroner – og inkluderer utsatte betalinger for kontorlokalet.

– Transaksjonen gir umiddelbart verdi for aksjonærene våre, og sikrer at flåten vår vil fortsette å bli vedlikeholdt etter de beste standardene, sier Belships-sjef Lars Christian Skarsgård.

Samarbeid

Samtidig inngår rederiet et strategisk partnerskap med nettopp V.Group for Belships flåte- og forvaltningsvirksomhet. Etter oppkjøpet av Belships Management vil V. Group være den eneste leverandøren av fartøysadministrasjon til Belships.

Legger man til fire nybygg som er ventet levert i perioden 2024-2026, har rederiet en flåte bestående av 34 tørrlastskip i supramax- og ultramax-klassen. 

I tillegg har Belships en eierandel på 50,1 prosent av Lighthouse Navigation Group, et operatørselskap med kontorer Bangkok, Oslo, Singapore og Melbourne.

Belships har hittil i år gitt en totalavkastning på 24,2 prosent, etter en oppgang på 2,5 prosent fredag. Rederiet prises nå til nær 4,2 milliarder kroner.