<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bred oppgang på Wall Street

Tirsdagens handel på New York-børsen startet i pluss og fortsetter oppgangen utover dagen. 3M stiger to prosent etter en oppgradering fra Bank of America.

Publisert 11. juli 2023
Oppdatert 11. juli 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 236 ord
OPPGRADERES: Bank of America Securities venter bedre tider for 3M-sjef Mike Roman. Foto: Bloomberg

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått opp 0,1 prosent og står i 13.691,70 poeng mens Dow Jones stiger 0,4 prosent til 34.066,00 poeng. S&P 500 stiger 0,2 prosent til 4.417,20 poeng.

Oppdatert klokken 19.55: Dow Jones 0,61 prosent, Nasdaq legger på seg 0,12 prosent. S&P 500 stiger 0,29 prosent. 

Fryktindeksen faller

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,99 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, faller 1,4 prosent til 14,86.

«Amerikanske investorer kastet seg over de mindre selskapene mandag, etter at disse har falt betydelig mer enn de større i senere tid. Om dette er en ny trend kan det indikere en endret risikoappetitt blant investorer. Mindre selskaper er typisk mer volatile enn større firmaer og blir derfor ofte sett på som mer risikable», skriver Roger Berntsen i en oppdatering fra Nordnet.

3M

Bank of America Securities har oppgradert 3M fra underperform til nøytral, noe som bidrar til å sende aksjen opp 2,0 prosent i åpningsminuttene. Investeringsbanken mener blant annet at selskapets restrukturering og planlagt spin-off av helsevirksomheten kan bidra som kurstriggere.

Kina

Myndighetene i Kina har signalisert ytterligere stimulanser for boligsektoren, noe som blir godt mottatt på de asiatiske børsene. Makroanalytiker Kelly Chen i DNB Markets understreker at aktiviteten har falt for mye, og er nå på nivåer som ikke vil kunne balansere boligmarkedet på lang sikt.

Det handler om å få boligsektoren opp å gå igjen, og da må myndighetene få boligkjøperne tilbake, sier Chen til Finansavisen.