<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA-tall utløste børsrally i Asia

Det er oppgang over hele linjen i Asia torsdag, etter at onsdagens viktigste tall viser at prispresset avtar mer enn ventet i USA.

Publisert 13. juli 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 190 ord
MARKANT OPPGANG: Hang Seng-indeksen leder an med en oppgang på 2,5 prosent. Arkivfoto: Bloomberg

Det ble oppgang i USA etter inflasjonstallene, og optimismen smitter til Asia også.

Fra juni i fjor steg prisene 4,8 prosent, mot 5,3 prosent kjerneinflasjon på årsbasis i måneden før. Konsensus pekte mot 5,0 prosent oppgang i kjerneprisene på årsbasis og 0,3 prosent på månedsbasis.

Ikke på to år har prisveksten vært like lav, ifølge CNBC

I Japan stiger Nikkei 1,6 prosent, mens den bredere Topix-indeksen styrkes 1,2 prosent.

I Kina går Shanghai Composite frem 0,9 prosent, og Hang Seng i Hongkong stiger mest av alle med en oppgang på sterke 2,5 prosent.

I India stiger Sensex 0,7 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 1,6 prosent, og Straits Times i Singapore klatrer 1,6 prosent. 

Kospi i Sør-Korea styrkes 0,9 prosent etter at sentralbanken kunngjorde at styringsrenten holdes uendret på 3,5 prosent. Inflasjonen i Sør-Korea har vært betydelig lavere enn de fleste andre steder i verden, og i juni endte prisveksten på 2,7 prosent på årsbasis. Det er det laveste siden september 2021.

Sentralbanken mener det er ventet at inflasjonen vil være over 2 prosent «i en betydelig periode», og at den vil stige til rundt 3 prosent etter august. De utelukker ikke sjansen for flere hevinger, ifølge CNBC.