<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vow-aksjen hopper etter kontraktavsløring

Vow-aksjen stiger over 7 prosent etter avsløring av hvem som sto bak bestillingen av teknologi og utstyr verdt rundt 270 millioner kroner.

Publisert 17. juli 2023
Oppdatert 17. juli 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 242 ord
Article lead
lead
KONTRAKTAVSLØRING: Administrerende direktør Henrik Badin kan være fornøyd med utviklingen i det indstrielle segmentet til selskapet.  Foto: CF-Wesenberg

     

Kunden er selskapet Quonset Soil Solutions som er tilknyttet Green Development LCC, storprodusent av fornybar energi i staten Rhode Island i USA. Kontrakten, som opprinnelig ble signert og kunngjort i mai i fjor, har nå fått alle nødvendige godkjennelser fra amerikanske myndigheter, slik at byggingen kan begynne for fullt.

Vow, tidligere Scanship Holding, utvikler og leverer løsninger for avfallshåndtering og avløpsrensing til markeder over hele verden. De skal nå levere pyrolyseteknologi i industriskala til det amerikanske selskapet som skal benytte systemene for produksjon av blant annet biokull for jordforbedring og fornybar energi. 

Med pyrolyse kan man omdanne biomasse og avfall til verdifulle råvarer og samtidig produsere fornybar energi og fange karbon.  Vow lever også utstyr for produksjon av biokull med kloakkslam som råstoff. Nylig godkjente japanske myndigheter pyrolyse som metode for miljømessig sikker håndtering av slikt slam.

Satser på industri

På Follum utenfor Hønefoss har Vow også levert utstyr til det som skal bli Europas største fabrikk for produksjon av biokarbon og ren energi for fjernvarmeproduksjon. Biokarbonet erstatter fossilt kull og gjør metallproduksjon mer miljøvennlig.  Systemene som leveres er til en fabrikk eid av Vow Green Metals som ble spunnet ut av Vow tidligere.

Det industrielle segmentet omsetter nå for over 300 millioner kroner og er raskt voksende ifølge selskapet. Driftsmarginen i industrisegmentet var i første kvartal på 12 prosent mens cruisesegmentet hadde en driftsmarginmargin 20 prosent. Vow har også rundt 16 prosent av inntjeningen fra ettersalgsmarkedet hvor de har en driftsmargin på 15 prosent.