<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Handlet aksjer rett før Kahoot-budet

Investor Edvin Austbø hamstret Kahoot-aksjer rett før Goldman Sachs kom med et kjempebud på selskapet.

Publisert 17. juli 2023
Oppdatert 17. juli 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 395 ord
HANDLET: Edvin Austbø, en av Norges rikeste, kjøpte aksjer i Kahoot tidlig i juli. Nå har han en urealisert gevinst på 5 millioner. Foto: Eivind Yggeseth

KAHOT

Investor Edvin Austbø var på en kjøpetokt i Kahoot tidligere i juli, der han i løpet av kort tid kjøpte seg opp fra null til over 1 millioner aksjer i det norske teknologiselskapet, ifølge data fra aksjonærtjenesten Holdings.

Regnet etter kursnivåene tidlig i juli handlet investoren aksjer i Kahoot for rett over 30 millioner kroner.

På fredag kom nyheten om et bud på selskapet.

En investorgruppe ledet av Goldman Sachs og bestående av flere storaksjonærer i Kahoot vil kjøpe e-læringsselskapet for 35 kroner pr. aksje, tilsvarende en prising på 17,2 milliarder kroner.

Dette gir Austbøs aksjer i teknologiselskapet en verdi på over 35 millioner kroner, og en gevinst på 5 millioner kroner dersom budet aksepteres.

En annen investor i Kahoot er Tore Aksel Voldberg, som er kjent for å kjøre hard belåning i aksjemarkedet. Investoren har vært mye inn og ut i Kahoot de siste årene, men også han kjøpte aksjer i Kahoot tidlig i juli. Voldberg handlet 300.000 aksjer i selskapet, og ender med det på 1,5 millioner aksjer i selskapet.

ABG-veteraner bommet

På den andre siden finner vi Melesio Invest, som solgte alle sine 750.000 aksjer i Kahoot for 30 kroner pr. aksje i starten av juli. På det meste eide selskapet 1 million aksjer i selskapet.

Melesio er et privat investeringsselskap der ABG-veteranene Petter Bjertnæs, Arild Abel Engh og Roy Myklebust er partnere sammen med Oscar Semb Fredricsson, som har fartstid fra Arctic Securities og Strawberry Capital.

Uenighet om budet

DNB-forvalter Dag Hammer blir overrasket om Kahoot blir solgt for 17 milliarder kroner. Analytiker Kristoffer Pedersen i Nordea Markets mener prisen er god.

«Budet ser ganske bra ut basert på verdsettelsen av andre tech-selskaper,» sa Pedersen til Finansavisen.

Aksjekursen i Kahoot har vært en berg-og-dal-bane siden børsdebuten i 2019. På toppen i januar 2021 var børsverdien 68 milliarder kroner, men siden den gang har den kollapset til 17 milliarder kroner i dag.

«Jeg blir overrasket om selskapet blir solgt for den prisen,» uttalte forvalter Dag Hammer.

Rik på aksjer

Edvin Austbø er tidligere analysesjef i Carnegie, og sitter i dag på store verdier gjennom sitt investeringsselskap Alden.

Ifølge Kapital ble Edvin Austbøs formue anslått til å være 1,8 milliarder kroner i fjor. Han var teknologianalytiker i Carnegie før han ble analysesjef i samme meglerhus, og har siden gjort det stort på å forvalte egne penger.

Alden eier i dag en bred portefølje av børsnoterte aksjer, der de største investeringene er knyttet til Nordic Semiconductor, Prosafe og Elliptic Laboratories.