<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russerne tar over Carlsbergs datterselskap

Den russiske regjeringen har uventet overtatt Carlsbergs russiske datterselskap, Baltika Breweries.

Publisert 17. juli 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord
PRESIDENTDEKRET: Russlands president Vladimir Putin har utstedt en ny ordre som betyr at Russland tar over Carlsbergs datterselskap, Baltika Breweries. Foto: AP

I slutten av juni signerte Carlsberg en avtale om salg av sin russiske virksomhet. Signeringen skjedde godt over et år etter at konsernet varslet sin intensjon om en russisk exit i mars i fjor – én måned etter at Russlands president Vladimir Putin gikk inn i Ukraina.

«Vi ser nå frem til å få nødvendige regulatoriske godkjennelser», uttalte avtroppende konsernsjef Cees ’t Hart i juni.

Presidentdekret

I løpet av helgen tok saken en ny vending da den russiske regjeringen overtok Carlsbergs russiske datterselskap, Baltika Breweries. Ifølge Carlsberg skjedde det etter at Russland utstedte et presidentdekret og overførte Baltika Breweries til midlertidig forvaltning av russiske myndigheter.

Carlsberg vil nå vurdere de juridiske og operative konsekvensene og foreta nødvendige mottiltak. Den danske bryggerigiganten har ikke mottatt noen offisiell informasjon fra russiske myndigheter angående presidentdekretet eller konsekvensene for Baltika Breweries.

«Carlsberg-gruppen har operert i samsvar med lokale regler og forskrifter i Russland, og finner denne utviklingen uventet. Etter presidentdekretet er utsiktene for salgsprosessen nå svært usikre», skriver Carlsberg i en melding.