Ocado var blant tirsdagens europeiske børsvinnere, med en kursoppgang på 20 prosent. Selskapet, som leverer dagligvarer til kunder og dessuten selger teknologi for denne typen virksomhet, meldte om inntekter på 1,37 milliarder pund og 16,6 millioner pund i Ebidta i første halvår. Tallene var opp fra henholdsvis 1,26 milliarder pund og minus 13,6 millioner pund ett år tidligere.
Den sveitsiske legemiddelgiganten Novartis leverte sterk salgsvekst og bedre marginer i andre kvartal, samtidig som ledelsen hevet sin guiding for hele 2023. I tillegg skal datterselskapet Sandoz fisjoneres og aksjer for 15 milliarder dollar kjøpes tilbake. Både topp- og bunnlinjen overrasket positivt, og aksjekursen steg med 4 prosent.
Svenske Tele2 økte omsetningen overraskende mye i andre kvartal, og utsiktene for hele året ble oppjustert. En skuffende svak bunnlinje bidro imidlertid til at aksjekursen stupte 11 prosent.
I USA oversteg Morgan Stanleys inntekter og inntjening konsensusestimatet, selv om lønnsomheten var 13 prosent lavere enn i fjorårets andre kvartal. Fallet skyldtes en mindre lukrativ tradingvirksomhet samt 308 millioner dollar i nedbemanningskostnader. Forvaltningsdivisjonen var derimot et lyspunkt. Morgan Stanley aksjekurs var ved firetiden tirsdag opp med nær 6 prosent.
I samme sektor tjente Bank of America uventet mye, selv om konsernets netto renteinntekter og netto rentemargin nå har krympet i to kvartaler på rad. Aksjekursen fikk et løft på nesten 4 prosent.
Lockheed Martin, som blant annet produserer fly og klasebomber, solgte for 16,7 milliarder dollar i andre kvartal, mens inntjeningen per aksje ble 6,63 dollar. Konsensusestimatene lå på henholdsvis 15,92 milliarder dollar og 6,45 dollar. Aksjekursen var likevel tilnærmet uendret.
For øvrig innfridde ikke tallene for USAs detaljhandel i juni. På forhånd var det knyttet optimisme til utviklingen, og konsensusestimatet innebar en salgsvekst på 0,5 prosent fra mai. Fasiten var en økning på bare 0,2 prosent, det samme som landets månedlige inflasjon.