<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hadde kraftig abonnementsvekst

Netflix tjente mer pr. aksje enn det konsensus hadde forventet. 

Publisert 19. juli 2023
Oppdatert 19. juli 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Reed Hastings i Netflix Foto: Bloomberg

Saken oppdateres. 

Etter markedet stengte i New York slapp Netflix sine tall for andre kvartal og knuste forventningene til antall betalende abonnenter. På forhånd hadde analytikerne forventet en vekst på 2,1 millioner, men strømmeselskapet leverte en vekst på hele 5,9 millioner.

Inntjening pr. aksje var også mye bedre enn forventet og Netflix hadde en EPS 3,29 dollar, mens analytikerne forventet 2,86 prosent.  

Omsetningen var 8,2 milliarder dollar, mot 7,97 milliarder dollar i andre kvartal 2022, noe som er en økning på 2,7 prosent. Analytikerne forventet på forhånd at Netflix ville omsette for 8,3 milliarder i andre kvartal. De leverte altså marginalt dårligere enn forventet på omsetningen. 

Selskapet rapporterer et resultat før skatt på 1,6 milliarder dollar. Også dette var over konsensus som var på 1,5 milliarder dollar. 

Forventer økte inntekter 

Netflix melder onsdag at forventer at inntjeningen i andre halvår vil bli enda bedre enn første halvår. Grunnen skal være at de da vil se de fulle fordelene av strengere regler for deling av passord, i tillegg til jevn vekst i reklameinntektene. 

Netflix sier nå at de forventer en omsetning på 8,5 milliarder dollar, en økning på 7 prosent sammenlignet med året før, for tredje kvartal. De peker da spesielt på inntekstveksten til økningen i gjennomsnittlig antall betalte medlemskap.

I etterhandelen er aksjen ned rundt 4 prosent.