<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå stiger frykten på Wall Street

VIX-indeksen brøt den fallende trenden onsdag. Det kan også være i ferd med å etableres en større vendepunktformasjon. 

Publisert 2. aug. 2023
Oppdatert 2. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 236 ord
VOLATIL: VIX-indeksen brøt trenden og signaliserer økt volatilitet på børsene i New York. Foto: Dreamstime.com

Volatilitetsindeksen VIX, også populært kalt fryktindeksen, brøt den fallende trenden onsdag. Samtidig ble også den tekniske motstanden på 14,40-nivået, 15-nivået og 50-dagers glidende gjennomsnitt brutt. Den stanget også såvidt gjennom 16-nivået, som er halslinjen i en omvendt hode-skulder-formasjon.

I RSI-chartet ble den nye, positiv undertone på kort sikt bekreftet, ved at RSI brøt 50-nivået og den første fallende trendlinjen. Det kan være et signal om det kan være mer å gå på, og at den fallende trendlinjen i toppen skal testes. Brudd opp vil være et sterkt signal om at den økende stigningstakten er kommet for å bli en stund.

VIX: Fryktindeksen brøt den fallende trenden tirsdag. Chart: Tradingview / Finansavisen

Bryter VIX gjennom 16-nivået og halslinjen i vendepunktsformasjonen vil det være et signal om at indeksen kan fortsette opp mot 200-dagers glidende gjennomsnitt og den tekniske motstanden på 18,30-nivået. Potensialet fra den omvendte hode-skulder-formasjonen er imidlertid videre inn i intervallet opp mot 19.

 Ofte, når en fallende trend som dette blir brutt, skal den brutte trendlinjen testes før oppgangen eventuelt fortsetter. Det åpner i så fall for en mulig korreksjon tilbake mot den tekniske støtten på 14,40-nivået.