<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordnotering for Buffet

Berkshire-aksjen endte i all-time high. Investorene jubler over sterke inntekter og Buffetts nesten-rekordstore kontantbeholdning.

Publisert 7. aug. 2023
Oppdatert 7. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 265 ord
REKORDNOTERING: Berkshire Hathaway steg til nye høyder. Foto: Bloomberg

Berkshire Hathaway-aksjen steg til rekordhøyder på mandag etter en solid kvartalsrapport som viste en oppsving i forsikringsvirksomheten, i tillegg til en massiv kontantbeholdning som økte til nesten 150 milliarder dollar, ifølge CNBC.

Klasse A-aksjene til Berkshire økte med 3,4 prosent og nådde en all-time high på 551,920 dollar ved Wall Streets stengetid, og overskred dermed tidligere toppnotering fra mars 2022. Klasse B-aksjene i selskapet til Warren Buffett økte tilsvarende med 3,6 prosent, og nådde en ny rekordnotering på 362,58 dollar.

Gigantselskapet rapporterte lørdag at driftsresultatene økte med 6,6 prosent sammenlignet med året før, og totalt 10,04 milliarder dollar i forrige kvartal.

Inntjeningen fra forsikringspremier økte med 74 prosent til 1,25 milliarder dollar. Den solide innsatsen innen forsikring bidro til å oppveie svakheten innen jernbanevirksomheten på grunn av lavere volum.

I mellomtiden vokste Berkshires massive kontantbeholdning til 147,38 milliarder dollar ved utgangen av juni, nær en rekord og betydelig høyere enn 130,62 milliarder dollar i første kvartal.

De høyere rentesatsene gjør det nå mulig for Berkshire å oppnå en solid avkastning fra sin kontantbeholdning.

«Berkshire Hathaways motstandsdyktige inntjening illustrerte verdien av dens diversifiserte forretning da selskapet økte sin kontantbeholdning,» sa Bill Stone, investeringssjef ved Glenview Trust og aksjeeier i Berkshire.

Berkshire rapporterte også en nær 26 milliarder dollar urealisert gevinst fra sine investeringer, og mye av denne gevinsten kom fra sitt eierskap i Apple. Teknologigiganten bidro til markedsoppgangen i andre kvartal, med en økning på nesten 18 prosent. Berkshires satsning på Apple har vokst til 177,6 milliarder dollar.

«Vi fortsetter å mene at BRKs aksjer er en attraktiv investering i en usikker makroøkonomisk situasjon,» sa Brian Meredith, en Berkshire-analytiker ved UBS, i en kommentar.