<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SpareBank 1 SMN: – Vi er bunnsolide

– Vi er svært fornøyde med å levere så gode resultater fra hele forretningen, sier konsernsjef Jan-Frode Janson i SpareBank 1 SMN.

Publisert 10. aug. 2023
Oppdatert 10. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Jan-Frode Janson i Sparebank 1 SMN. Foto: Sparebank 1 SMN

 

I andre kvartal hadde SpareBank 1 SMN netto renteinntekter på 1,09 milliarder kroner, opp fra 803 millioner kroner i andre kvartal 2022. Tap på utlån og garantier utgjorde 29 millioner kroner i kvartalet. Rundt halvparten av tapene er knyttet til salg av en misligholdt portefølje i SpareBank 1 Finans Midt-Norge.

Resultat før skatt var på 1,05 milliarder kroner, mot 779 millioner kroner i samme periode året før. Nettoresultat endte på 923 millioner kroner, en økning på 221 millioner kroner fra andre kvartal 2022.

Resultatet tilsvarer en avkastning på egenkapitalen på 15,1 prosent, og gir en ren kjernekapitaldekning på 19,1 prosent.

Nå henter banken et større team innenfor Private Banking og kapitalrådgivning fra Danske Bank, og øker ambisjonene mot det formuende segmentet.

– Vi er svært fornøyde med å levere så gode resultater fra hele forretningen, og at vi er bunnsolide. Det gjør at vi er godt rustet til å stå sammen med kundene også gjennom krevende økonomiske tider, samtidig som vi har god kapasitet til å ta ytterligere vekst, sier konsernsjef Jan-Frode Janson.

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 14.00