<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Den beste investeringen jeg kunne gjøre

David Risher tok over som sjef for Lyft i april, og nå har han kjøpt aksjer for over 10 millioner kroner i selskapet. 

Publisert 16. aug. 2023
Oppdatert 16. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 272 ord
SATSER: Under den nye konsernsjefen David Risher har Lyft senket billettprisene og gjort aggressive kostnadskutt for å redusere Ubers stadig voksende ledelse i det nordamerikanske markedet.  Foto: Dreamstime

I en melding sendt inn til det amerikanske finanstilsynet fredag kommer det frem at adm. direktør for Uber-konkurrenten Lyft, David Risher, at den ferske sjefen har gitt en ultimat tillitserklæring til seg selv og selskapet, melder MarketWatch. 

Risher sikret seg 100.000 aksjer i Lyft til en gjennomsnittspris på 11,463 dollar. Noe som innebærer at han betalte rundt 1,15 millioner dollar, tilsvarende 12 millioner kroner. 

INVESTERER I SEG SELV; Konsernsjef David Risher i Lyft. Foto: Lyft

– Dette handler om å investere i Lyft mens vi bygger opp en meget suksessfull virksomhet som er svært opptatt av kundene, sier Risher til Marketwatch og legger til:

– Å se dette teamet i aksjon viser meg at det er den beste investeringen jeg kunne gjøre.

En annen som også kjøpte aksjer i Lyft fredag var styremedlem og finansdirektør i Airbnb Dave Stephenson, som betalte 100.000 dollar for å kjøpe 8 826 aksjer i Lyft på fredag, viser en separat melding.

Mens Uber faktisk tjener penger, har fortsatt Lyft noe hente på bunnlinjen. Da selskapet la frem kvartalstall tidligere i måneden, så Risher at han var helt på linje med finansdirektør Erin Brewer, mens de arbeider med å skape «en virksomhet som er opptatt av passasjerer og sjåfører, bærekraftig og lønnsom.»

Lyft-aksjen er ned rundt 80 prosent siden toppnoteringen i 2019, men så langt i år er aksjen opp nesten 9 prosent.