<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EQT annonserer oppkjøp

Svensk investeringsorganisasjon ønsker å kjøpe tysk selskap av børsen til nesten det dobbelte av aksjeverdien. 

Publisert 17. aug. 2023
Oppdatert 17. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
STATSER PÅ SUSE: Norden-sjef i EQT Partners, Anders Misund. Foto: Junge, Heiko

EQT annonserte torsdag ettermiddag at de ønsker å kjøpe det tyske software-selskapet SUSE av børs. Selskapet som er listet på Frankfurt-børsen er en ledende global leverandør av løsninger basert på åpen kildekode. SUSE er kjent for tilbudene sine som SUSE Linux Enterprise, Rancher og NeuVector.

Tilbudsprisen, er satt til 16 euro per SUSE-aksje. Nå er prisen på aksjen 9,6 euro, denne prisen gir en betydelig premie på omtrent 67 prosent.

– Samarbeidet mellom EQT Private Equity og SUSE i en privat setting har vært fruktbart tidligere, og vi er begeistret for selskapets langsiktige potensial og vår fortsatte samarbeid, sier Dirk-Peter van Leeuwen, konsernsjef i SUSE.

Marcel LUX III SARL, en majoritetsaksjonær i SUSE, har som mål å privatisere selskapet ved å fjerne det fra børsnoteringen på Frankfurt-børsen. EQT Private Equity kontrollerer Marcel, og sammen eier de omtrent 79 prosent av SUSEs aksjer. Tilbudsprisen, er satt til 16 euro per SUSE-aksje. Nå er prisen på aksjen 9,6 euro, denne prisen gir en betydelig premie på omtrent 67 prosent.