<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus navngir 16 aksjer med trippelt momentum

Analytikerne i Bank of America har identifisert en rekke aksjer som er i medvind.

Publisert 21. aug. 2023
Oppdatert 21. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 182 ord
I MEDVIND: Bank of America trekker frem Uber, her representert ved konsernsjef Dara Khosrowshahi, som et av flere selskaper som har momentum. Foto: Bloomberg

Analytikere i Bank of America har gjennomgått en rekke selskaper i jakten på aksjer med momentum innen de tre områdene inntjening, pris og positiv nyhetsdekning – såkalt «trippelt momentum». 

Inntjeningsmomentum viser til endringen i konsensusestimater for inntjening pr. aksje over tre måneder, prismomentum handler om markedssentimentet mens nyhetsmomentum dreier seg om mediedekning og nyheter fra selskapet.

Over gjennomsnittet

– Vi søker trippel momentum-aksjer med over gjennomsnittlig inntjeningsmomentum, over gjennomsnittlig prismomentum og topp nyhetsmomentum, sier en av analytikerne i Bank of America, ifølge CNBC. 

Uber er på topplisten over globale aksjer med trippel momentum. Innen industrisektoren trekker analytikerne også frem det franske byggefirmaet Vinci og den franske flymotorprodusenten Safran.

Medvind for danske Novo Nordisk

Innen helsesektoren beskrives det danske legemiddelselskapet Novo Nordisk, Boston Scientific og robotprodusenten Intuitive Surgical som de beste trippelt momentum-aksjene. Når det gjelder mediesektoren inkluderes Netflix og de kinesiske internettgigantene NetEase og Tencent, ifølge CNBC.

Halvlederaksjene på meglerhusets toppliste er amerikanske ON Semiconductor, AMD og Lam Research, og innen programvare valgte analytikerne Workday og Oracle. Innen finanssektoren var det Berkshire Hathaway og finansteknologiselskapet Fiserv som stakk av med oppmerksomheten.