<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kid vil etablere sentrallager i Sverige

Kid har besluttet å sette i gang en utvidelse av sitt lagerlokale i Borås, Sverige med formål å etablere et sentrallager for alle markeder med kapasitet for videre vekst.

Publisert 23. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord
Anders Fjeld i KID Foto: Jørgen Hyvang

 

Utvidelsen er avhengig av inngåelse av en avtale om kjøp av eiendom og godkjenning fra kommunestyret i Borås Kommune og Trafikverket.

Lageret i Sverige har vært i full drift som den sentrale logistikkfunksjonen for Hemtex siden Q2-23 og blir drevet av Kids heleide datterselskap Kid International Logistic.

Avhengig av fullføring av en kjøpsavtale for eiendom og utøvelse av en eksisterende opsjon for å kjøpe tilleggsareal, forventes byggingen av ekstra lagerfasiliteter på omtrent 27 000 kvadratmeter å starte i første halvdel av 2024. Den totale størrelsen på lageret forventes å være 48 600 kvadratmeter, inkludert det nåværende lageret, skriver selskapet i en melding. 

Hensikten med utvidelsen er å etablere ett sentralt lager for alle Kid og Hemtex-markeder i Borås (Sverige) med kapasitet for ytterligere vekst og utvidelse. Beslutningen er basert på en vurdering av den mest effektive logistikkløsningen for konsernet. For tiden har det norske lageret en høy grad av fylling, noe som medfører begrenset fleksibilitet og økte kostnader. Som et resultat av dette forventes lagerdriften i Norge å bli avsluttet i løpet av 2025.