<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nvidia knuste forventningene

Nvidia overgikk Wall Street-konsensus med god margin, og stiger kraftig i etterhandelen.

Publisert 23. aug. 2023
Oppdatert 24. aug. 2023
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 516 ord
Q2: Nvidia leverte kvartalsrapport onsdag etter handelsslutt på Wall Street. Bloomberg

Nvidia overgikk kvartalstallforventningene og stiger i underkant av 10 prosent til omtrent 512 dollar i 45 minutter etter handelsslutt på Wall Street.

For andre kvartal på rad økte inntektene til Nvidia markant. Inntektene for andre kvartal endte på 13,5 milliarder dollar mot forventede 11,04 milliarder dollar.

Justert inntjening per aksje endte på 2,7 dollar mot forventede 2,07 dollar.

Nvidias guiding var også langt mer optimistisk enn ventet. Nvidia sa at de forventet en omsetning i tredje kvartal på rundt 16 milliarder dollar, høyere enn Refinitivs prognose på 12,61 milliarder dollar. Nvidias guiding antyder at salget vil vokse med 170 prosent på årsbasis i inneværende kvartal.

«En ny æra»

– En ny databehandlingsæra har begynt, sier administrerende direktør Jensen Huang i pressemeldingen. «Bedrifter over hele verden går over fra generell databehandling til akselerert databehandling og generativ KI».

Nvidias resultater var mye drevet av datasentervirksomheten, som omfatter KI-brikkene A100 og H100, som er nødvendige for å bygge og kjøre KI-applikasjoner som ChatGPT. Nvidia omsatte for 10,32 milliarder dollar i datasenterinntekter, en økning på 171 prosent på årsbasis.

Slik gikk det med Nvidias to viktigste forretningsområder i forhold til forventningene:

  • Gaming: 2,49 milliarder dollar, mot forventet omsetning på 2,38 milliarder dollar ifølge StreetAccount.
  • Datasenter: 10,32 milliarder dollar, mot forventet omsetning på 8,03 milliarder dollar, ifølge StreetAccount.

Forventet sterke resultater

Wall Street-konsensus var at skjermkort-giganten vil ha en justert inntjening i andre kvartal på 2.07 dollar per aksje og en omsetning på 11.04 milliarder dollar, ifølge Bloomberg-data. En rekke analytikere har hevet kursmålene for Nvidia-aksjen de siste par ukene.

Mye har skjedd siden siste kvartalspresentasjon. Aksjen har steget over 50 prosent og Nvidia har nå oppnådd en markedsverdi på over 1.000 milliarder dollar. Det gjør selskapet til verdens sjette største, kun slått av Apple, Microsoft, Saudi Aramco, Alphabet, og Amazon.

Får ringvirkninger 

Mange ser på Nvidia som lederen i AI-kappløpet, som utløste et overraskende børsrally tidligere i år.

«For å opprettholde den imponerende økningen på 230 prosent i aksjekursen i år, må Nvidia bevise at den nåværende AI-boomen kan oversettes til sterk vekst i både topp- og bunnlinje», skriver eToro-analytiker Jakob Westh Christensen i en oppdatering.

Han mener investorene bør følge nøye med på Nvidias datasenteravdeling, som nyter godt av det akselererende AI-sentimentet. Skygiganter som Microsoft Azure, Google Cloud og andre jobber med å integrere denne teknologien, men Nvidias datasenteravdeling blomstrer og utgjør i dag rundt 70 prosent av inntektene. Ledelsen forventer at dette segmentet vil være nøkkeldriveren for inntektsvekst.

«Selv om potensialet for Nvidia utvilsomt er enormt, bør investorer være klar over at markedet allerede har anerkjent en betydelig premie i aksjekursen.Før kvartalsrapporten handles aksjen til rundt $470 og har en forventet inntjening pr. aksje på rundt 8 dollar for det gjeldende regnskapsåret. Aksjen handles altså allerede til 57 ganger inntjeningen», påpeker eToro-analytikeren.

«Positive overraskelser eller skuffelser i AI datasentre har potensial til å få ringvirkninger i den bredere teknologisektoren og skape volatilitet for selskaper som har betydelige AI-premier priset inn i kursene sine», skrev Christensen før resultatrapporten.

Voldsomme vekstforventninger

Ifølge konsensusanslag blant analytikere som følger aksjen, forventes inntektene å vokse fra årsresultatet i fjor på 27 milliarder dollar til svimlende 115 milliarder innen 2027. Inntektene i samme periode forventes å stige fra 8 milliarder til litt under 60 milliarder.