<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Roger Berntsen: – Dette kan skape bekymring i finansmarkedene

G20-toppmøtet avholdes om få dager i India, samtidig som Kinas president ikke vil delta personlig. – Det er klart at det blir volatilitet og usikkerhet i markedet, sier Roger Berntsen i Nordnet.

Publisert 5. sep. 2023 kl. 12.51
Oppdatert 5. sep. 2023 klokken 12.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
G20-MØTET NÆRMER SEG: Roger Berntsen i Nordnet forventer noen dager med svingninger i markedet. Foto: Erik Krafft

Til helgen er det duket for et nytt G20-toppmøte, og denne gang skal det holdes i India. Kinas president, Xi Jinping, vil imidlertid ikke delta, noe Roger Berntsen i Nordnet mener bidrar til å skape en viss bekymring i finansmarkedene. Gitt den høye geopolitiske spenningen for tiden, hadde mange håpet at Xi Jinping selv ville lede den kinesiske delegasjonen. 

Økt fokus på India

– Det er interessant at G20-møtet finner sted i India, spesielt siden landet i økende grad tiltrekker seg store globale selskaper som Microsoft, Apple, Foxconn og Tesla. Det sier noe om Indias voksende betydning i internasjonal politikk og økonomi at Xi Jinping velger å ikke delta, sier Berntsen til Finansavisen.

– Kan dette skape bølger i markedet?

– Investorer bør ikke være for bekymret. Likevel må man forvente noe usikkerhet og svingninger i markedet, sier Berntsen.

Geopolitisk usikkerhet

Nordnet-analytikeren understreker at geopolitiske forhold kan ha varierte effekter på renter, valuta og råvarer. Han mener usikkerheten kan gjøre at investorer søker tryggere plasseringer, som statsobligasjoner og stabile valutaer som den amerikanske dollaren. 

Samtidig kan spenninger i ressursrike områder gi økte råvarepriser, som igjen kan påvirke inflasjon og rentenivå.