<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

REC signerer avtale på 32 milliarder

REC Silicon signerer avtale med storeier Hanwha på hele 32 milliarder kroner.

Publisert 6. sep. 2023 kl. 08.28
Oppdatert 6. sep. 2023 klokken 08.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 239 ord
AVTALE: REC Silicons anlegg i Moses Lake i USA. Foto: REC Silion

 

Tidligere småsparerfavoritt REC Silicon har signert en kjempeavtale med storeier Hanwha som er estimert til å ha en verdi på hele 3 milliarder dollar – 32 milliarder kroner – for levering av sluttproduktet fra produksjonen på Moses Lake i Washington. 

Avtalen er en fullverdig leveranseavtale mellom datterselskapet REC Solar Grade Silicon LLC og Hanwha Q Cells Georgia. Kontraktslengden er på 10 år og er en såkalt take-or-pay-avtale der Hanwha forplikter seg til å kjøpe 100 prosent av produksjonen fra Moses Lake-anlegget det neste tiåret. 

Hanwha vil da få enerett på all produksjon av polysilisium fra anlegget i Washington. 

Storeieren vil forhåndsbetale det REC Silicon omtaler som «betydelige» summer ved inngåelsen av avtalen som nå er børsmeldt, og ved første levering. Den endelige kontraktsverdien vil avhenge av markedsprisene på polysilisium.

– Forhåndsbetalingene er viktige for planen og dette er en avgjørende milepæl for gjenåpningen av Moses Lake, sier Kurt Levens, adm. direktør i REC Silicon.

Han forteller at prosessen for gjenåpning innen 1. november 2023 er i rute og at ambisjonen er fullskala produksjon innen utgangen av 2024.

For de første fem årene av avtalen er det blitt satt en minimums- og maksimumspris som beskytter REC Silicon mot potensielle lave markedspriser på kort sikt. For de siste fem årene av avtalen er det ingen grenser, noe som både gir økt risiko på både oppsiden og nedsiden. 

REC understreker også at selskapet vil dra nytte av skattefradraget på 3 dollar pr. kilo produksjon som følge av USAs Inflation Reduction Act.