<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kaster kortene i fiaskoinvestering

Et konsortium ledet av Sixth Street er i eksklusive samtaler om å kjøpe GreenSky for 500 millioner dollar, 70 prosent mindre enn Goldman Sachs ga for halvannet år siden. 

Publisert 20. sep. 2023 kl. 15.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord
SELGER MED TAP: Goldman Sachs, ledet av David Solomon. Foto: NTB

Goldman Sachs er i eksklusive og langt fremskredne samtaler med et konsortium ledet av Sixth Street om salg av forbrukslånsvirksomheten GreenSky, skriver Wall Street Journal.

Kilder med kjennskap til saken opplyser til avisen at Pacific Investment Management og KKR også er med i konsortiet, som er forespeilet en kjøpesum på rundt 500 millioner dollar – 70 prosent under de rundt 1,7 milliarder dollarene Goldman betalte for bare et og et halvt år siden.

Dette vil i så fall avslutte en langdryg auksjonsprosess hvor andre private equity-selskaper og tilbydere av finansielle tjenester har deltatt.

Motbør fra partnere

GreenSky spesialiserer seg på lån til forbrukere for oppussing av boliger, og Goldman Sachs-sjef David Solomon uttalte til Wall Street Journal etter oppkjøpet at det ville gjøre banken til en større konkurrent innen forbrukerlån, i tillegg til en «bankplattform for fremtiden.»

Oppkjøpet har skapt spenning mellom Solomon og bankens partnere. Solomon presset på for avtalen, til tross for innsigelser som at det ville bli vanskelig å selge andre Goldman-produkter til GreenSky-kunder små mottar sine lån fra entreprenører og andre tredjeparter. 

Partnerne uttrykte også bekymring for den høye prisen GreenSky-sjef David Zalik ville ha.