<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nytt norsk samarbeid sender oljeserviceaksje opp 20 prosent

Argeo stiger 20 prosent etter samarbeid med Shearwater.

Publisert 27. sep. 2023
Oppdatert 27. sep. 2023
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 591 ord
STIGER: Thale Kuvås Solberg, adm. direktør i Q-Free. Foto: Eivind Yggeseth

            QFR 

(Saken oppdateres gjennom børsdagen)

Oslo Børs åpnet i grønt onsdag. Rundt klokken 11 står hovedindeksen opp 0,69 prosent i 1.287,84.

«Etter en pustepause på mandag var rentebekymringene for fullt tilbake for investorene i det amerikanske aksjemarkedet i går. Stigende boligpriser kombinert med fallende boligsalg og lavere forbrukertillit enn ventet flyttet i tillegg resesjonsfrykten noe nærmere og ga sammen negativt tolkede selskapsnyheter fra blant annet Amazon nedgang for markedet», skriver DNB Markets onsdag.

Oljeprisen

Et fat av nordsjøoljen Brent omsettes for 93,25 dollar pr. fat, opp 0,9 prosent i dagens handel. Til sammenligning ble oljen handlet for 91,63 dollar fatet da Oslo Børs stengte tirsdag. Den amerikanske lettoljen, WTI, er opp 1,4 prosent til 91,35 dollar fatet.

Ifølge American Petroleum Institute steg råoljelagrene i USA med 1,6 millioner fat i forrige uke.

Senere onsdag offentliggjøres de offisielle tallene fra EIA, skriver TDN Direkt. Markedet vil følge med på lagernivåene ved leveringsknutepunktet i Cushing, Oklahoma, der det fortsatt er bekymring for at nivået kan havne under minimums driftsnivå. API-tallene viser at lagrene der falt ytterligere forrige uke.

– Verden er sulten på råolje, sier Ernie Barsamian, adm. direktør i Tank Tiger.

Ytterligere lagertrekk fra Cushing kan også legge enda mer press på oljemarkedet, som allerede preges av forsyningsstramhet som følge av OPEC-kuttene.

Equinor investerer over 40 mrd. i omstridt britisk gigantprosjekt. Odfjell Drilling er tildelt riggkontrakt på 3,5 mrd. Aksjen stiger 0,8 prosent.

Bevegelser

Argeo og Shearwater GeoServices har inngått en strategisk allianse på tvers av subsea- og seismikkmarkedene. Som del av avtalen kjøper Argeo seismikkskipet «SW Bell» fra Shearwater for 6 millioner dollar kontant pluss 20,1 milllioner Argeo-aksjer.

Shearwater vil ved gjennomføring av transaksjonen utnevne ett styremedlem til styret i Argeo. Argeo-aksjen stiger over 20 prosent på nyheten.

Guardian Capital melder tirsdag at de kjøper en eierandel på 62,8 prosent i Q-Free . De vil videre by på resten av aksjene og ta selskapet av børs. Budet er på 12 kroner pr. aksje – over det dobbelte av sluttkursen i går. Aksjen skjøt opp over 90 prosent i førhandelen og ble børspauset fra start, men er nå i gang igjen. Aksjen stiger 95 prosent til 11,60 kroner. 

Ferske aksjonærlister fra Holdings viser hvem som kjøpte aksjer av HitecVision i forrige ukes nedsalg i Vår Energi. Den som tok mest av kaken var storaksjonær og multimilliardær John Fredriksen med 13 millioner aksjer. Det ble gitt en rabatt på 10 prosent i nedsalget og kursen endte på 29 kroner. Dermed har Fredriksen lagt 377 millioner kroner på bordet for aksjene. Vår-aksjen stiger 1,4 prosent til 30,27 kroner.

Subsea 7 stiger etter storkontrakt verdt 8 milliarder. Oljeservicekjempen er ordknappe om kontrakten, men nyheten sender likevel aksjen opp 3 prosent. 

Hydrogenselskapet Nel har plukket ut Detroit i Michigan som lokasjon for sin nye gigafabrikk. Michigan Strategic Fund skal støtte prosjektet med 10 millioner dollar i en engangssum. I tillegg vil det gis skatteletter over en periode på 15 år, til en samlet verdi av 6,25 millioner dollar. Aksjen stiger 1 prosent.

Next Biometrics vurderer en rettet emisjon på mellom 40 til 60 millioner kroner. Aksjen står på stedet hvil. 

Shelf Drilling opplyser etter børsslutt at de vil hente 640 millioner kroner i friske penger. Aksjen faller 0,3 prosent.

Cambi holder i dag kapitalmarkedsdag i dag. Av presentasjonen fremgår det at selskapet har intensjon om å dele ut 60-80 prosent av nettoresultatet i 2023 og 2024 i utbytte. Selskapet har tidligere meldt at det vil utbetale et ekstraordinært utbytte på 0,60 kroner pr aksje for 2022, som gir total utbytteutbetaling i 2023 på 0,75 kroner pr aksje. Aksjen er ned 1,1 prosent. 

Adm. direktør Erik Fadnes i Cambi er gjest i Økonominyhetene 14:30.

Flere aksjer kommer fortløpende.