<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utbyttefest og luksusrally

Europa-børsene stiger pent fredag. Commerzbank og et par luksusaksjer utmerker seg på vinnerlisten.

Publisert 29. sep. 2023 kl. 13.28
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 251 ord
GLADMELDING: Fra Commerzbank, ledet av Manfred Knof. Foto: NTB

Toneangivende Europa-børser er i fint driv fredag, og tyske DAX får god drahjelp fra Commerzbank som har løftet utbytteprognosene og belønnes med en oppgang på over 11 prosent.

I en oppdatering sendt ut torsdag kveld lovet storbanken å dele ut tre milliarder euro av nettoresultatene for 2022-24 til aksjonærene. Utbetalingsgraden guides til minst 70 prosent av nettoresultatet for 2024, og minst 50 prosent i årene 2025-27. Den tidligere guidingen lå på 30-50 prosent.

Lukrative renteøkninger

RBC-analytiker Anke Reingen skriver ifølge Bloomberg i et kundenotat at den oppgraderte utbyttepolitikken peker mot betydelig høyere utdeling enn det som nå er bakt inn i konsensusestimatene.

Nyhetsbyrået understreker at Commerzbank er en av bankene som har dratt mest nytte av renteøkningene i Den europeiske sentralbanken (ESB), med sitt sterke fokus på utlån til privatkunder og næringsliv.

– Den planlagte økningen av utbetalingsgraden er et uttrykk for vår tro på bankens videre utvikling, uttaler konsernsjef Manfred Knof i en pressemelding.

Luksusaksjer viser vei

Ellers i Europa stiger Milano-børsen drøye prosenten, godt hjulpet av Brunello Cucinelli som stiger mer enn 7 prosent etter at Goldman Sachs har oppgradert luksusvarekonsernet til kjøp. 

En annen luksusaksje, LVMH, utmerker seg positivt og stiger nesten 3 prosent i Paris. Selskapets hovedeier, Bernard Arnault, er verdens nest rikeste som ifølge Bloombergs milliardær-indeks er god for 164 milliarder dollar. Den franske CAC 40-indeksen er opp 1,1 prosent.

I London utmerker Aston Martin seg med over 13 prosent oppgang etter at bilprodusentens arbeidende styreleder Lawrence Stroll og hans selskap Yew Tree Consortium har økt eierandelen til 26,2 prosent.