<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette skjer i dag – mandag

Her er finanskalenderen for mandag 9. oktober.

Publisert 9. okt. 2023
Oppdatert 9. okt. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 251 ord
KID: Legger frem sine tredjekvartalsinntekter mandag. Her ved adm. direktør Anders Fjeld. Foto: Jørgen Hyvang

Dette er noen av hovedsakene i Finansavisen:

Stjerneforvalter Marius Borthen rigger seg for børskrakk og dumper aksjer. Han har ikke vært så negativ til markedet siden før coronakrakket i 2020.

Borthen mener det er mange røde flagg nå, og ser ikke noe poeng i å ta mye aksjerisiko. Han sitter heller på sidenlinjen og venter.

Knut Flakk, milliardær og leder av Flakk Gruppen, reagerer på at regjeringen ikke foreslår noen lettelser i formuesskatten på arbeidende kapital i statsbudsjettet for 2024.

Han synes det er sørgelig at regjeringen, som sier den vil lytte, overhodet ikke gjør det. Realiteten er at regjeringen har gravd hodet ned i sanden, sier Flakk.

Nyboligmarkedet står i stampe, men kreative utbyggere har funnet et smutthull i folkefinansiering for å kunne starte byggingen uten kjøpere.

Ifølge Kameo er det ikke uvanlig at bankene krever mellom 60 og 75 prosent solgte enheter før byggestart, slik markedet er nå. Som folkefinansieringsplattform kan Kameo selv avgjøre om en tomt fortjener spaden i jorden – selv uten kjøpere på plass.

På lederplass skriver Trygve Hegnar om Høyre, som i en sensasjonell meningsmåling får en oppslutning på 26,5 prosent, en tilbakegang på bare 1,3 prosentpoeng.

Det helt nye er at det nye partiet Industri- og næringspartiet får en oppslutning på 4,1 prosent. INP er med det over sperregrensen. Det ser ut til at Høyre og høyresiden har fått noe mer enn Sindre Finnes å slite med, skriver Hegnar.

Finanskalender:

Makro:

Norge: Nasjonalregnskap august, kl. 08.00

Danmark: Handelsbalanse august, kl. 08.00

Danmark: Driftsbalanse august, kl. 08.00

Tyskland: Industriproduksjon august, kl. 08.00

Annet:

Kid: Inntekter 3. kv.

IMF: Årsmøte, Marokko

Verdensbanken: Årsmøte, Marokko