<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trekker bud på Manchester United

Qatar-sjeik Jassim bin Hamad Al Thani skal ha trukket bud på 5 milliarder pund i forsøket på å sikre seg majoriteten i Manchester United.

Publisert 15. okt. 2023
Oppdatert 15. okt. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 253 ord
I SPILL: Jassim bin Hamad Al Thani (t.h.) trekker seg fra prosessen om å kjøpe Manchester United. Her med lillebroren Tamim bin Hamad Al Thani, som er emiren av Qatar. Foto: NTB

Den qatarske investorgruppen ledet av sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani har trukket budet Manchester United, melder en rekke medier.

Qatar-gruppen la 5 milliarder pund på bordet, cirka 65 milliarder norske kroner, for Premier League-laget som har en anslått markedsverdi på 35 milliarder kroner. 

Tilbudet skal ifølge kilder nært på prosessen ikke ha vært godt nok for eierne, den amerikanske Glazer-familien, som har eid Manchester United siden de kjøpte klubben i 2005 for 800 millioner pund.

Utviklingen åpner samtidig døren for den andre budgiveren, Ineos-eier og brite Sir Jim Ratcliffe.

Lang prosess

I juni skrev Finansavisen at Al Thani leverte et forbedret femte og siste bud på Manchester United. The Times skrev den gang at gruppen ville trekke seg fra budprosessen dersom det ikke ble godtatt innen kort tid.

Budprosessen har pågått i nær et år og vært preget av forsinkelser. En rekke tilbud er blitt presentert for eierne, som angivelig forlanger 6 milliarder pund for å selge. 

Det skal også ha vært uenigheter blant eierne om hvorvidt de skal selge og til hvilken pris, skriver Bloomberg, 

Eierne har gjennom flere år vært under massivt press fra klubbens supportere om å selge, etter et tiår med hyppige managerbytter og liten suksess på fotballbanen.

Ineos-eier Sir Jim Ratcliffe gjenstår dermed som den mest sannsynlige kjøperen, etter at den britiske milliardæren nylig la et nytt, forbedret bud på klubben.

Fortsatt usikkert

Styret i Manchester United skal møtes i løpet av den kommende uken. Angivelig pågår diskusjonene fortsatt om hvorvidt Glazer-familien velger å beholde klubben, selger til Ratcliffe eller institusjonelle investorer, eller en kombinasjon av de nevnte alternativene.