<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trapper ned DJ-virksomheten

Goldman Sachs-sjef David Solomon har roet seg ned med spillejobbene etter mye intern misnøye.

Publisert 17. okt. 2023 kl. 13.02
Oppdatert 17. okt. 2023 klokken 13.22
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 412 ord
FÆRRE SPILLEJOBBER: For Goldman Sachs-sjef David Solomon. Foto: NTB

Goldman Sachs-sjef David Solomon har trappet ned DJ-virksomheten, skriver Financial Times, og viser til kilder med kjennskap til saken.

Kildene hevder nedtrappingen, som gjelder høyprofilerte arrangementer, ble besluttet for rundt et år siden. Solomons seneste kjente opptreden var i juli 2022 på Lollapalooza, en fire dagers musikkfestival i Chicago.

– Dette er ikke nyheter. David har ikke opptrådt offentlig som DJ på over et år, noe vi har bekreftet flere ganger tidligere. Musikken var ingen distraksjon fra Davids arbeid, men medieoppmerksomheten ble det, sier talsperson for Goldman Sachs Tony Fratto til avisen.

Svakeste på tre år

Solomons DJ-virksomhet har vært en bekymring for storbankens styre og ansatte i flere år, kanskje særlig etter en opptreden på Tomorrowland i 2019 – en belgisk musikkfestival kjent for utstrakt narkotikabruk. I tillegg har strategiske feilgrep og lavere lønninger skapt misnøye.

I 2020 beklaget Goldman-sjefen seg ifølge Financial Times til styret etter en DJ-jobb i Hamptons utenfor New York, hvor arrangøren ble kritisert for å bryte retningslinjer for sosial distansering under pandemien.

Goldman Sachs la i andre kvartal sitt laveste kvartalsresultat på tre år, etter at en nedgangskonjunktur for corporate-virksomheten kom på toppen av en kostbar exit fra forbrukerbanksegmentet.

«Billions»-referanse

Solomon, som har vært i Goldman Sachs i over 24 år, fikk interessen for DJ-yrket da han jobbet med å skaffe finansiering til et Las Vegas-casino for over ti år siden. Hovedpersonen selv har uttalt at pengene han tjente på spillejobber gikk til veldedige organisasjoner som bekjemper avhengighet.

I AKSJON: David Solomon som DJ på utestedet Libation i New York i april 2018, før han ble toppsjef i Goldman Sachs. Foto: NTB

Hobbyen hans fikk ifølge avisen lite oppmerksomhet blant kollegene i starten, men Solomons beslutning om å fortsette med den etter at han ble bankens toppsjef i 2018 ble kontroversiell for noen ansatte.

Følelsen var ifølge Financial Times at DJ-D-Sol, som var hans opprinnelige kunstnernavn, medførte uønsket oppmerksomhet i form av veldig synlige opptredener og medfølgende Spotify-spillelister og Instagram-innlegg. I 2020 ble han også referert til av den fiktive hedgefondforvalteren Bobby Axelrod, spilt av Damien Lewis, i en episode av TV-serien «Billions.» Senere skiftet Solomon kunsternavn til bare David Solomon.