<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Microsoft slår forventingene

Microsoft slo forventningene med en inntjening på 2,99 dollar per aksje. 

Publisert 24. okt. 2023
Oppdatert 24. okt. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 325 ord
FORNØYD: Konsernsjef i Microsoft Satya Nadella. Foto: Reuters

Etter at Wall Street stengte, rapporterte Microsoft resultatene for første kvartal. I forkant av tallslippet steg kursen med rundt 0,5 prosent. I etterkant har aksjen steget med nesten rundt 5 prosent. Selskapet kunne rapportere om en omsetning på 56,52 milliarder dollar. Inntektene økte med 13 prosent sammelignet med fjoråret i 2022. 

Årsaken til at det er første kvartal og ikke tredje er at selskapets regnskapsår for 2024 begynte i juli og vil avsluttes ved utgangen av juni året etter.

Microsoft's Intelligent Cloud-segment genererte 24,26 milliarder dollar i inntekt, en økning på 19 prosent, som var høyere enn konsensus på 23,49 milliarder dollar. Dette segmentet inkluderer Azure, samt Windows Server, SQL Server, Nuance og Enterprise Services. Omsetningen fra kun Azure økte med 29 prosent. 

Slo forventinger

Wall Street forventet en inntjening på 2,63 dollar per aksje, med inntekter på 54,5 milliarder dollar. Dette tilsvarer en inntektsvekst på 8,8 prosent og en økning på 12,6 prosent i EPS, ifølge Forbes.

Det var særlig forventet gode resultater for Azure og Microsofts satsing på kunstig intelligens (AI). Azure opplevde en vekst på 27 prosent forrige kvartal i fast valuta. Selv om dette representerer en nedgang fra 31 prosent for to kvartaler siden, mente analytikerne at det kunne indikere et vendepunkt og forventet mer vekst fremover.

Flere lanseringer

I kvartalet introduserte Microsoft nye cybersikkerhetstjenester, kunngjorde nye Surface-PC-er og varslet at de ville selge sitt Microsoft 365 Copilot AI-tillegg til bedrifter fra 1. november. Tilbudet vil koste 30 dollar per person per måned i tillegg til eksisterende kostnader for Microsoft 365-abonnement. Tidligere denne måneden fullførte Microsoft oppkjøpet av videospillutgiveren Activision Blizzard for 68,7 milliarder dollar. 

Tungvekter på S&P

Microsoft-aksjene har steget med 38 prosent så langt i år, mens S&P 500-indeksen har økt med omtrent 11 prosent i samme periode.

De såkalte "Praktfulle 7" (Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon, Nvidia, Tesla og Meta) utgjør nesten 30 prosent av S&P 500-indeksen, og har hatt en økning fra 20,0 prosent ved mot begynnelsen av året. Vektingen av selskaper innen teknologisektoren utgjør omtrent 45 prosent på Nasdaq.