<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

IBM slo forventningene

IBM leverte bedre enn ventet - aksjen stiger i etterhandelen

Publisert 25. okt. 2023
Oppdatert 25. okt. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 252 ord
"BIG BLUE": Arvind Krishna har vært CEO i IBM siden 2020. Foto: Bloomberg

Det amerikanske teknologiselskapet IBM presenterte tall for tredje kvartal etter markedet stengte onsdag. I forkant av tallslippet endte aksjen ned 0,5 prosent. 

Tredjekvartalsrapporten viste en omsetning på 14,75 milliarder dollar. Det er høyere enn konsensus på 14,72 miliarder dollar, som allerede er en økning på 4,4 prosent fra samme kvartal i 2022.

Selskapet kunne rapportere et resultat per aksje på 2,2 dollar. I forkant var det ventet et resultat per aksje på 2,12 dollar. I tredje kvartal 2022 var resultat per aksje på 1,81 dollar.

I etterhandelen steg aksjen 2,1 prosent på de sterke kvartalstallene. Så langt i år er aksjen ned rundt 3 prosent.

IBM

  • Amerikansk teknologibedrift med hovedkontor i Armonk i New York, og opererer i over 170 land.
  • Grunnlagt av Charles Ranlett Flint i 1911.
  • Ledes av administrerende direktør Arvind Krishna.
  • Oppfinnelser inkluderer minibanken, harddisker, SQL programmeringspråk og relasjonsdatabase.
  • Handles på New York Stock Exchange (NYSE).

Programvaredelen av IBM sto for 6,27 milliarder dollar av inntektene, en økning på 8 prosent.  Rådgivningsdelen genererte snaue 5 milliarder dollar i inntekter, som ble noe lavere enn forventningene. Ifølge CNBC, er finansdirektør i IBM, Jim Kavanaugh, fornøyd med kvartalet, og mener rådgivningsdelen av IBM leverer godt i krevende tider. 

De siste årene har IBM solgt en rekke virksomheter, som for eksempel Kyndryl Holdings, en stor aktør innen IT-infrastruktur og datahåndtering. De skal også ha kommet seg ut av selskaper knyttet til helsedata og har vridd seg mer mot investeringer i sky-teknologi og kunstig intelligens.

Senest i august i år kjøpte IBM opp programvareselskapet Apptio for rundt 5 milliarder dollar.