<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Paradis for aksjeplukkere

Nå som Fed (antagelig) er ferdig med rentehevingene, mener Bank of America at alt ligger til rette for en børsfest til neste år, og venter at S&P 500 vil stige opp til 5.000 poeng. 

Publisert 22. nov. 2023
Oppdatert 22. nov. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 324 ord
BULL: Bank of America tror S&P 500 vil vokse med rundt 10 prosent til neste år.  Foto: Bloomberg

Den neste største banken i USA, Bank of America, venter at S&P 500-indeksen vil nå rekordnivåer i løpet av neste år og komme opp til milepælen 5.000, skriver Bloomberg.

– Paradis for aksjeplukkere 

Strategene i banken mener at amerikanske selskaper har tilpasset seg høyere renter og håndtert makroøkonomiske tilbakeslag, noe som gjør at de er blitt bullish på amerikanske aksjer for neste år. 

– Ikke fordi vi forventer at Fed skal kutte, men på grunn av det Fed har oppnådd, skriver banken i oppdatering og legger til at «neste år blir paradis for aksjeplukkere».

Bank of America følger med dette optimistene hos Goldman Sachs og Societe Generale som også tror S&P 500 vil snuse på rekordnivåer i løpet av 2024. Hos den franske storbanken ser de for seg at indeksen vil klatre opp til 4.750 poeng i løpet av neste år. 

Selv hos Morgan Stanley har de begynt å bli litt mer optimistiske for aksjemarkedet til neste år, og på mandag fortalte stjernestrategen Mike Wilson at de nå ser for seg at indeksen vil ligge rundt dagens nivå på 4.500 ut 2024, som er en kraftig oppjustering fra bankens tidligere pessimistiske holdning om at S&P 500 ville falle ned til 3.900 ved årsslutt. 

Tror på julerally

S&P 500 har steget 18 prosent hittil i år, godt hjulpet av «boomen» innen kunstig intelligens som har løftet flere av de store børslokomotivene. Inntektene virker også å være solide, til tross for at kvartalsrapporteringen i tredje kvartal viser at de falt for første gang etter pandemien, skriver Bloomberg. 

Strategene viser til ankens egen analytikerundersøkelse, som antyder et Goldilocks-miljø - en stabil økonomi som ikke er for varm eller for kald - som en grunn til deres optimisme. Der kan inntekter akselerere selv om økonomisk vekst avtar. 

I en separat melding denne uken sa Bank of Americas tekniske strateg Stephen Suttmeier at amerikanske aksjer har mye mer oppsidepotensial når de nærmer seg avgjørende bullish nivåer. Ifølge Suttmeier har kjøpekraften kommet tilbake til institusjonelle kapitalforvaltere for en rally mot slutten av året.