<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere meglerhus hever kursmålet på Gjensidige

Onsdagens kapitalmarkedsdag i Gjensidige Forsikring blir godt mottatt i aksjemarkedet.

Publisert 23. nov. 2023
Oppdatert 23. nov. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 283 ord
ARRANGERTE KAPITALMARKEDSDAG: Konsernsjef Geir Holmgren (t.v.) og finansdirektør Jostein Amdal på Gjensidiges kapitalmarkedsdag. Foto: Iván Kverme

 

Onsdag avholdt Gjensidige Forsikring kapitalmarkedsdag, noe som resulterte i en kursoppgang på 1,2 prosent på en ellers rød børs.

Forsikringsgiganten har mål om en egenkapitalavkastning på over 22 prosent i 2024 og 2025, og over 24 prosent i 2026. Videre satser ledelsen på å levere et forsikringsresultat fra skadevirksomheten på over 7,5 milliarder kroner i 2026, med et bidrag på 750 millioner fra Danmark.

«Vi har sterke ambisjoner for konsernet, med et mål om å være et ledende skadeforsikringsselskap i Norden. Vi vil ytterligere styrke vår unike posisjon i Norge, forbedre lønnsomheten og søke ytterligere vekst utenfor Norge, samtidig som vi opprettholder kapitaldisiplin», uttalte konsernsjef Geir Holmgren.

Flere hever kursmålet

Nyheten blir godt mottatt i aksjemarkedet, og nå velger DNB Markets, Danske Bank, og Nordea Markets å heve sine kursmål på aksjen. Samtidig gjentar Pareto Securities sin kjøpsanbefaling og kursmål på 200 kroner.

«Gjensidige lanserte oppdaterte og ambisiøse finansielle mål for 2026, hvor vi så et nytt lederteam som ønsker å heve listen, noe som imponerte oss. Det kan ta tid før markedet fullt ut stoler på de nye målene, men vi liker momentet de antyder når det gjelder vekst i kombinasjon med markedsforholdene», skriver Danske Bank i en oppdatering, ifølge TDN Direkt. Meglerhuset gjentar sin kjøpsanbefaling og jekker opp kursmålet fra 185 til 200 kroner.

Venter kursløft

Nordea Markets hever kursmålet fra 192 til 220 kroner på forventinger om lavere kapitalkostnad mens DNB Markets øker kursmålet fra 185 til 190 kroner.

«Vi holder estimatene uendret etter gårsdagens kapitalmarkedsdag i Gjensidige. Selskapet holder i utgangspunktet utbyttepolitikken uendret, men reduserer samtidig eget mål om Solvency II ratio fra 150-200 prosent til 140–190 prosent», skriver DNB Markets i en oppdatering.

Torsdag formiddag omsettes aksjen for 180,40 kroner, opp 0,5 prosent.