<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener bankene har råd til å droppe renteheving

BN Bank dropper å heve renten til tross for at Norges Bank jekket den opp. – Vi har rom for å ha is i magen, sier direktør.

Publisert 14. des. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 255 ord

– Det er kanskje like greit at det er litt mer bekymring hos bankdirektørene, og ikke bare hos kundene, tenker nå vi.

Det sier direktør for personmarkedet i BN Bank, Endre Jo Reite. Trondheimsbanken gir blaffen i dagens renteheving og har allerede varslet at de dropper å sette opp rentene.

– Vi ser at det fortsatt er en kraftig effekt fra de tidligere rentehevingene fra Norges Bank, og vi ser at det tar tre til fire måneder fra en rentebeslutning i Norges Bank til vi ser den fulle effekten på forbruket hos kunden i porteføljen vår, sier han.

De velger å heller se an hva Norges Bank sier på neste rentemøte i januar.

– Men dere spiser av egne marginer når dere velger å gjøre noe sånt?

– Vi blør litt, men samtidig er bankene i en posisjon nå hvor vi har rom for å ha is i magen. Det er høy lønnsomhet hos oss og hos andre, sier Reite.

Han innrømmer at timingen for stuntet ikke er helt topp, nå som det er fullt julekjør og mange fridager i vente.

– Det er vel ikke den beste tiden å utnytte en slik situasjon på, og hente inn nye kunder. Men denne gangen trenger kundene det, vi føler at det Norges Bank har gjort er feil, vi har råd til det og velger å gjøre det selv om det ikke finnes håp om å regne det hjem.

Reite forklarer hvorfor de mener Norges Bank tar feil og hvorfor rentebildet fort vil snu i videoen over.