<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dårligere enn ventet for FedEx

FedEx sin kvartalsrapport skuffer investorer. Aksjen faller etter stenging. 

Publisert 19. des. 2023
Oppdatert 19. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
TALLSLIPP: FedEx har kommet med resultater Foto: Bloomberg

FedEx rapportere resultater etter børsens stengetid tirsdag. Transportselskapet leverte en fortjeneste per aksje på 3,99 dollar, med en omsetning på 22,2 milliarder dollar. Forventningene til selskapets resultater var 4,19 dollar per aksje, opp fra 3,18 dollar for ett år siden. Omsetningen var ventet å falle 1,9 prosent til 22,36 milliarder dollar.

Aksjen nådde en rekordhøyde på 319,90 dollar per aksje i 2021, og handlet ved stenging for 280 dollar per aksje. Aksjen er kjent for å ha betydelige kursendringer etter resultatrapporter. Etter å ikke ha nådd forventningene, falt aksjen rundt 8 prosent etter stengetid.

«Transportselskapet FedEx legger imidlertid frem kvartalstall etter stengetid i USA i kveld, og ettersom selskapet oppfattes som en relativt god indikator for temperaturen i økonomien, vil rapporten kunne bidra til å påvirke retningen i markedene det neste døgnet», skrev DNB Markets i en rapport.

Høye forventninger

I forkant av tallslippet steg aksjekursen 0,5 prosent, og nærmer seg dermed det høyeste nivået på over to år. Selskapet har overgått resultatforventningene de siste fire kvartalene, og aksjen har steget 63,4 prosent hittil i år.