<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Første kvinne med 100 milliarder dollar

L'Oréal arving Françoise Bettencourt Meyers passerer en enorm milepel som følge av sterk kursutvikling i L'Oréal-aksjen. 

Publisert 28. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
FØRSTE KVINNE: Arvingens formue har økt kraftig som følge av L'Oréals kursøkning. Foto: NTB

Den franske arvingen av skjønnhetsgiganten L’Oreal passerte torsdag milepelen og blir første kvinne med en formue på over 100 milliarder dollar, det tilsvarer over 1.000 miliarder norske kroner. Formuen plasserer L'Oréal-arvingen på en 12. plass på Bloombergs rangering over verdens rikeste.  

Økningen i formue kommer som følge av at L’Oreal-aksjen torsdag ettermiddag gikk i all time high på Paris-børsen, melder Bloomberg. Aksjen har så langt i år steget nesten 34 prosent, og ligger godt i rute til å ha sitt beste børsår siden 1998 med kun en gjennstående handelsdag. 

Françoise Bettencourt Meyers arvet aksjeposisjonen i 2017 etter at hennes mor Lilliane Bettencourt gikk bort. Dette etter en lengere juridisk strid om Lilliane Bettencourts egnethet til å drive selskapet, og forvalte familiens formue i hennes eldre alder. 

Nytt rekordnivå

Årsaken til den enorme veksten er den globale handelsboomen innen luksus- og skjønnhetsprodukter. Meyers er barnebarnet til grunnleggeren av L'Oréal, som nå er verdens største produsent av kosmetikk.

Familien eier 33 prosent av selskapet, og Meyers er i tillegg nestleder i L'Oréal-styret.

Merker som Lancôme, Yves Saint Laurent, Diesel, Ralph Lauren og Maybelline er blant de 36 selskapene som inngår under L'Oreal-paraplyen.