<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Perfekt å kjøpe når alt er ræva

Indeksfond inneholder alle lavkvalitetsaksjene du ikke selv tør kjøpe på bunnen, påpeker aksjekommentator Karl Johan Molnes.

Publisert 5. jan.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 210 ord

På Børsmorgen fredag snakket Finansavisens aksjekommentator Karl Johan Molnes om svingningene i de populære aksjeindeksfondene.

– Indeksfond er helt perfekt å kjøpe når alt er ræva. Da får du alle lavkvalitetsaksjene du ellers ikke hadde turt å kjøpe, sa han, og pekte på at aktive fondsforvaltere nå har en mulighet til å flytte folks penger ut av aksjer som eksempelvis amerikanske Nvidia.

– Den aksjen er helt opplagt overpriset, fortsatte Molnes.

– «The dirty secret»

Dermed kan tiden være inne for å skinne for forvaltere som har kjøpt sikringen som demper nedturen når den kommer.

– «The dirty secret» er at meravkastningen kommer i fallende markeder, slik som i Norden i 2001 da det svenske markedet var ned over 40 prosent. Hvis du i dette året, som Ray Dalio, er opp 10 prosent når alt annet er ned – da er du konge, uttalte kommentatoren og viste til gründeren av hedgefondet Bridgewater Associates.

– Selv om du får respekt for å kjøre fra alle andre i 300 km/t når du egentlig skulle ha holdt 200 km/t, står det mye mer respekt av den som kommer seg helskinnet gjennom når alle andre har krasjet. Til slutt handler det om å overleve og ta vare på pengene dine, sa Molnes videre.