<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Markedet når stadig nye rekorder – her er de beste shortkandidatene

Bullmarkedsrallyet vi er vitne til vil ingen ende ta. Her er shortkandidatene for deg som synes det begynner å bli for luftig. 

Publisert 27. jan.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 257 ord
SHORT: The Fearless Girl utenfor Wall Street i New York.  Foto: AP Photo

S&P 500 og Nasdaq har steget seks handelsdager på rad. Den brede markedsindeksen har også stengt på en rekordhøyde i fem sammenhengende handelsdager – lengste siden november 2021.

Selv om markedet stiger er det flere aksjer som kan falle, og nye data om shortinteresse avslører hvilke aksjer som er mest shortet på Wall Street. 

Her er navnene på disse kraftig shortede aksjene:

Flere store shortkandidater

Det amerikanske bilmerket Fisker har en enorm shortinteresse som økte 12 prosent bare siden nyttår. 

Nå er over 50 prosent av aksjene som handles på USA-børsen shortet. 

Elbilprodusenten har mer enn halvert seg så langt i år, og det skjer etter et fall på nær 80 prosent i 2023. Fisker har slitt med å nå leveringsmålene og kuttet sin produksjonsveiledning ved årets slutt. Det har ført Fiskers aksjekurs under 1 dollar.

Lucid Group, en annen elbilprodusent, så shortinteressen øke til omtrent 29 prosent av floaten. Aksjen har stupt nær 40 prosent hittil i år.

Den vietnamesiske elbilprodusenten VinFast Auto er også et yndet shortmål. Shortinteressen steg 12 prosent til nær 30 prosent av aksjene. 

VinFast leverte færre biler enn målet i 2023 på grunn av markedsutfordringer og tregt elbilsalg i noen regioner. Selskapet sa at det så en økning i leveransene i fjerde kvartal 2023 sammenlignet med tidligere kvartaler.

Selskaper som produserer bildeler, inkludert Luminar Technologies og Atmus Filtration, så også en økning i shortinteressen. Luminar er ned nesten 20 prosent i år, selv etter å ha økt mer enn 23 prosent denne uken. På torsdag senket Goldman Sachs målet sitt til 2 dollar fra 3 dollar og opprettholdt sin salgsanbefaling.