<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette skjer i dag – mandag

Her er finanskalenderen og de viktigste nyhetene mandag 29. januar.

Publisert 29. jan.
Oppdatert 29. jan.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 282 ord
POLIGHT: Skal mandag ha en presentasjon på SPIE Photonics West. Her ved adm. direktør Øyvind Isaksen. Foto: Anders Horntvedt

Dette er de noen av de viktigste nyhetene i Finansavisen mandag:

Magnus og Anders Næsbu Fjærli vil hente 100 til 200 millioner kroner for å innta Europa, med den tyske giganten Siemens som innpisker.

Brødrene står bak proptech-selskapet Bember, som har utviklet et verktøy for leietagerforvaltning. De aggressive vekstplanene kommer etter fire år med en gjennomsnittlig årlig omsetningsvekst på 45 prosent, og pluss i bøkene i hele perioden.

Anders Arnkværn, partner i Thommessen, varsler et hektisk år innen oppkjøp og fusjoner.

Bakgrunnen er at private equity-husene har opparbeidet seg mye kapital, samtidig som de har mange modne exit-selskaper i porteføljen, noe som vil tvinge frem aktivitet.

Arnkværn trekker frem rigg og supply som særlig aktuelle sektorer for fusjoner og oppkjøp.

Nordea flyr høyt på «mangfold» og «likestilling» med fondet Global Diversity Engagement Fund. Forvalter Audhild Aabø sier det faktisk kan bli så banalt at de sitter og teller antallet kvinner og menn i ledelsen.

I fjor var fondet på topp fem-listen over globale fond som forvaltes i Norge, med en oppgang på 27 prosent. Siden starten i 2019 har fondet hatt en økning på over 60 prosent.

På lederplass skriver Trygve Hegnar om Landbruksdirektoratet, der rundt 200 personer regner ut og planlegger hvordan det skal gå med egg, melk og poteter. Det skal regnes, kalkuleres og planlegges. Slik det er i en skikkelig planøkonomi.

Alvorlige menn og kvinner vurderer forsyningssituasjonen løpende. Vi er ikke i krig, men innen landbruket later de nesten som, skriver Hegnar.

Apple Podcast:

Hør Morgenkaffen med Finansavisen på Apple Podcasts

Spotify:

Hør Morgenkaffen med Finansavisen på Spotify

Finanskalender:

Makro:

Norge: K2 desember, kl. 08.00

Finland: Bedrifts- og forbrukertillit januar, kl. 07.00

Sverige: BNP 4. kv. flash, kl. 08.00

Sverige: Detaljhandel desember, kl. 08.00

USA: Dallas Fed-indeks januar, kl. 16.30

Annet:

poLight: Presentasjon på SPIE Photonics West

Scatec: Investormøter ifm. grønt obligasjonslån

Utenlandske:

Ryanair