<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vi skal matche Sbanken – jeg er ikke bekymret for det

Jan Erik Kjerpeseth, konsernsjef i Sparebanken Vest, har notert seg at Sbanken gjør endringer som «ligner forsvinnende» på deres mobilbankkonsept, Bulder Bank.

Publisert 6. feb. 2024 kl. 18.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 250 ord
Jan Erik Kjerpeseth

Finansavisen er tirsdag til stede med studio på Vestlandskonferansen i Bergen, og har hatt besøk av Jan Erik Kjerpeseth, konsernsjef i Sparebanken Vest. Han kommenterer bankens ferske resultater, fusjonsaktiviteten i bransjen samt utsiktene i markedet – og ikke minst mobilbankkonseptet Bulder Banks utvikling.

Bulder Bank hadde ved årsskiftet et utlånsvolum på 46,8 milliarder kroner, omtrent en dobling fra samme tid ett år tidligere. Målet er å øke videre til 60 milliarder i år – men har Sparebanken Vest noen sluttplan for Bulder Bank?

– Veien mot 83 milliarder, som ikke er et tilfeldig valgt tall – det er det Sbanken hadde da de ble kjøpt opp av DNB – skal vi være på ved utgangen av 2026, sier Kjerpeseth.

Finansavisens aksjekommentator, Karl Johan Molnes, trekker frem at kundene i Sbanken ser ut til å være veldig misfornøyde, og spør hvor nært Bulder Banks tilbud kan legges til det Sbanken var.

Kjerpeseth mener spørsmålet kan være omvendt.

– Hvor nært er Sbanken villig til å legge seg Bulder Bank? Nå dropper de jo nettbanken. De gjør ganske mange endringer som ligner forsvinnende på vårt mobile only-konsept. Det vi ser, er vel kanskje at de nærmer seg oss, sier banksjefen.

– Vi opplever og at de ser veldig til oss når det gjelder øvrige områder. Hvis du ser på prisingen i fjor, lå Bulder en god del av året rett i overkant av Sbanken, så Sbanken var veldig skarpt priset, sikkert for å unngå kundeavgang.

– Vi tror vi skal matche Sbanken på sikt. Jeg er ikke bekymret for det.

Se mer fra Vestlandskonferansen her.