<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stor oppgang i techaksje etter avtale

Oslo Børs stiger 0,7 prosent ved lunsjtider mandag. IDEX Biometrics stiger kraftig etter tyrkisk avtale.

Publisert 18. mars
Oppdatert 18. mars
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 361 ord
Oslo Børs stiger mandag. Foto: NTB

Olje- og gass

Prisen på maikontrakten for et fat med nordsjøoljen Brent stiger med 0,8 prosent til 86 dollar. Prisen på den lettere WTI-oljen stiger 0,8 prosent til 82 dollar. Prisen på aprilkontrakten for TTF-gassen stiger 5,2 prosent til 28,40 euro pr. megawatt.

Mandag avholdes det for første gang auksjon om retten til å bygge vindpark uten for norskekysten. Mandag er det området «Sørlige Nordsjø II» på grensen til Danmark som auksjoneres. Blant de kvalifiserte budgiverne finner vi blant annet Equinor, Aker Offshore Wind, Shell og Lyse.

Auksjonen startet klokken 09.00. Energidepartementet sier det vil komme en pressemelding med vinneren og budet.

Så langt på mandag er Equinor -aksjen opp med 1,5 prosent, Aker BP -kursen stiger 1,4 prosent og Vår Energi stiger 2,9 prosent. De tre topper listen over de mest omsatte i samme rekkefølge. Frontline, som stiger 1 prosent, er nummer fire. 

Bevegelser

Idex Biometrics meldte mandags morgen at det hadde inngått avtale med en tyrkisk bank om å lansere biometriske betalingskort, med sensor- og biometrisk teknologi fra Idex, i samarbeid med Mastercard.

Til lunsj oppga Idex at det er snakk om den tyrkiske banken er DenizBank. I meldingen sier Idex at banken har 18 millioner kunder, uten at det ga noen utpreget oppsving i aksjen, som stiger 18,6 prosent.

Biotek-aksjen Photocure styrkes 4,5 prosent til 63,00 kroner. Selskapets partner Asieris Pharmaceuticals har mandag meldt om positive resultater fra en fase III-studie med Cevira.

Blant de større kursfallene i dag finner vi BerGenBio, som faller 17,3 prosent, uten at det er registrert noen meldinger om selskapet.

Pilene peker også nedover for Awilco LNG mandag, hvor aksjekursen faller 14,9 prosent. Aksjen handles imidlertid ex. utbytte på 1 krone. Verdifallet i aksjen er på 1,19 kroner, så fallet er i realiteten mye mindre.

Ellers starter uken trått for aksjonærene i Avance Gas og BW LPG, hvor aksjekursen faller med henholdsvis 3,3 og 3,6 prosent.

Hunter Group melder mandag at har mottatt sin andre eco-scrubber-VLCC, som selskapet har chartret inn på en treårs time charter med faste rater på 51.000 dollar pr. dag. Skipet skal leies tilbake til den samme motparten for samme varighet, men med en flytende indeksregulert spotrate. 

Hunter-aksjen stiger 1,9 prosent mandag.