<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Åtte dager med oppgang for Dow Jones

Fredagens handel på New York-børsen startet i pluss – men fikk seg en knekk med nye amerikanske nøkkeltall.

Publisert 10. mai
Oppdatert 10. mai

Kort tid etter børsåpning i USA var Nasdaq-indeksen opp 0,3 prosent, Dow Jones opp 0,2 prosent og S&P 500 opp 0,3 prosent. En halvtime inn i handelsdagen kom imidlertid svakere forbrukertillitstall enn ventet, og samtlige tre indekser fikk seg en knekk – én av dem falt endatil i rødt.

Etter en halvannen times handel ser det slik ut på Wall Street:

  • Nasdaq er ned 0,3 prosent.
  • Dow Jones er opp 0,2 prosent.
  • S&P 500 er tilnærmet uendret.

Dersom Dow Jones skulle ende fredagen i pluss, vil det bety at indeksen har klatret åtte dager på rad.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 4,50 prosent, mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 1,3 prosent til 12,85.

Sinclair

Torsdag steg aksjene i medieselskapet Sinclair over 22 prosent etter at CNBC meldte at ledelsen vurderer å selge nesten 30 prosent av sine eide eller drevne kringkastingsstasjoner. Sinclair, som er en av de største eierne av kringkastingsstasjoner i USA, har identifisert mer enn 60 stasjoner i ulike regioner i USA som de vil være villig til å selge. Fredag faller aksjen 3,6 prosent.

Makro/Fed

Torsdag var det en ny opptur i det amerikanske aksjemarkedet etter publiseringen av nye arbeidsmarkedstall.

«Nivået på nye dagpengesøkere tok seg nemlig overraskende opp til 231.000 personer, som er høyeste nivå siden august i fjor. Det gjenstår å se om dette var et tilfeldig utslag, eller om det er et uttrykk for en raskere avkjøling av arbeidsmarkedet. Markedet leser det i hvert fall slik, og det underbygger igjen forventningene til kommende rentekutt fra Fed», skriver Handelsbanken i en rapport.