<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ferd gjennomførte storsalg i Elopak

Johan H. Andresens investeringsselskap solgte Elopak-aksjer for 740 millioner kroner. Salget skal gi økt fri flyt i Elopak-aksjen.

Publisert 14. mai
Oppdatert 15. mai
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 279 ord
BLOKKSALG: Ferd og Johan H. Andresen har engasjert meglerhus for å selge seg ned i Elopak. Foto: Iván Kverme

Ferd, investeringsselskapet til Johan H. Andresen, opplyste i en melding at det solgte 22 millioner aksjer for en kurs på 33,50 kroner tirsdag kveld. 

Samlet gir det 740 millioner kroner for aksjeposten som er på 8,2 prosent av selskapet, som Ferd selv var med på å starte opp for 67 år siden. 

Ferd engasjerte Arctic Securities og SEB for å utforske muligheten for å selge rundt 20 millioner aksjer i Elopak, men økte da antall aksjer med 2 millioner etter selskapet kom med første melding etter børsens stengetid i dag. 

Ferd har i transaksjonen gitt en rabatt på 2,95 kroner per aksje sammenlignet med sluttkurs tirsdag, da Elopak-aksjen sist ble notert til kurs 36,45 kroner.

Formålet med salget er å øke den frie flyten av aksjer i Elopak, opplyses det. For Ferd handler det også om porteføljeallokering.

Fortsatt hovedeier etter salg

«Elopak nyter solide driftsmessige og kommersielle resultater, støttet av sin vellykkede strategigjennomføring og styrkede posisjon. Jeg er veldig glad for å se at selskapet ligger foran skjema med målene som ble kommunisert ved børsnoteringen i juni 2021,» heter det i en kommentar fra Ferd-sjef Morten Borge.

Elopak ble børsnotert til en kurs på 28 kroner. Tirsdag endte aksjen på 36,45 kroner. Den ble også handlet eksklusive utbytte på 1,46 kroner.

Ved et salg av rundt 22 millioner aksjer vil Ferd fortsatt sitte igjen med rundt 51,8 prosent eierandel i Elopak. Med det vil den frie flyten av Elopak-aksjer stige til 43,2 prosent.

Ferd vil også inngå en 90-dagers lockup-forpliktelse for den gjenværende beholdningen.